UEFA a hotărât! Cine găzduiește finalele din următoarele două ediții de Champions League și Europa League

UEFA a făcut anunțul cu privire la locurile în care se vor disputa finalele Champions League și Europa League din 2026 și 2027. România s-a aflat printre candidatele la găzduirea ultimului act din a doua competiție ca valoare la nivel european.

Ungaria va organiza finala Champions League din 2026. Marele meci va avea loc pe „Puskas Arena”, din Budapesta, un stadion de 67.215 locuri.

Maghiarii au primit finală de Champions League. România nu a avut câștig de cauză

Cererea țării noastre de a găzdui ultimul act al Europa League a fost respinsă de către cei din cadrul UEFA.

Arena Națională a fost stadionul „fanion” al României, însă „Beșiktaș Park” (Istanbul) își va deschide porțile anul viitor pentru marea finală, în timp ce stadionul celor de la Eintracht Frankfurt a primit acordul forului european pentru organizarea confruntării din aceeași fază a UEL din 2027.

Maghiarii au avut câștig de cauză în fața noastră, după cum aminteam anterior. „Puskas Arena” este stadionul pe care Sevilla a dat piept cu AS Roma în finala Europa League din anul 2023. Gruparea din Spania a dispus de romani, în urma loviturilor de departajare. La capătul primelor 90 de minute de joc, scorul înregistrat pe tabela de marcaj era 1-1, însă Sevilla a cucerit trofeul după 4-1 la penalty-uri.

Există o problemă în ceea ce privește arena pe care se va juca finala Champions League din 2027. Inițial, oficialii UEFA au ales „San Siro”, celebrul stadion al celor de la AC Milan, însă sunt necesare lucrări de reabilitare pentru „colosul” rossonerilor. Este bine cunoscut faptul că și Inter Milano, marea rivală a „diavolului milanez”, își desfășoară duelurile de pe teren propriu în același loc, cu amendamentul că în acele momente arena poartă numele de „Giuseppe Meazza”.

Turcii au primit și o finală de Conference League

Stadionul lui Beșiktaș Istanbul va găzdui și ultimul act din ediția 2026-2027 a Conference League, după ce finala Europa League de la anul va avea loc pe terenul „vulturilor”. În acest fel, capitala Turciei se bucură de două evenimente colosale din „sportul rege” în ani consecutivi. Decizia UEFA le va umple buzunarele turcilor, care vor face totul pentru a-i satisface pe vizitatori și pe susținătorii echipelor ce se vor duela pe gazonul fostei echipe a lui Mircea Lucescu.

Bayer Leverkusen și Atalanta dau piept în această seară, începând cu ora 22:00, în marea finală a acestei ediții de Europa League. Marele meci are loc la Dublin, pe „Aviva Stadium”, și poate fi urmărit în direct pe Pro Arena și în format LIVE TEXT pe sportpesurse.ro.

  • Finala Conference League din 2026 se va disputa pe stadionul celor de la Leipzig, „RB Arena”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare