Țânțarul Istvan Kovacs! Până și apropiații rivalei Real Madrid l-au „crucificat” pe arbitrul român după eliminarea Barcelonei

Istvan Kovacs a fost în centrul atenţiei la meciul FC Barcelona – PSG, 1-4, din „sferturile” UEFA Champions League. Arbitrul român a eliminat trei oameni din tabăra gazdelor: pe Ronald Araujo, pe tehnicianul principal Xavi și pe antrenorul de portari.

După fluierul final al centralului din Carei, presa din Spania s-a concentrat mai mult pe prestaţia arbitrului nostru.

„Marca” l-a numit „ţânţar”

Cotidianul „Marca”, apropiat de Real Madrid, au scris despre înfrângerea suferită de catalani și nu s-au ferit de cuvinte: „Țânțarul a fost Kovacs, iar otrava Mbappe”.

„Ar fi bine ca acest Kovacs să nu treacă prin Barcelona o vreme”, mai notează site-ul cotidianului din capitala Spaniei.

Dar ziarul „Sport”, care susţine FC Barcelona, a titrat, pe site: „Kovács îi dă un cartonaș galben jucătorului german! Scandalul începe să fie de dimensiuni monumentale! Roșu pentru antrenorul portarilor Barça, José Ramón de la Fuente. Este păcat, dar Barça nu pare binevenită în UEFA”.

„Meciul a fost distrus de arbitrul român Istvan Kovacs, care i-a eliminat și pe Xavi și pe De la Fuente, antrenorul cu portarii, pentru proteste. Românul i-a sancționat pe catalani și cu un penalty, care a însemnat lovitura de grație„, a mai scris Sport.es.

Istvan Kovacs, distrus de Xavi

Arbitrului i s-a reproșat în mod special eliminarea lui Araujo, moment care, în viziunea fostului mare mijlocaș central, a avut menirea de a schimba radical soarta calificării în semifinale.

„Suntem supărați. Unsprezece contra unsprezece am fost bine organizați. Pentru mine este prea mult să dai un cartonaș roșu pentru Araujo. Am rămas în zece oameni și din acel moment a fost un alt joc.

Am avut ocazii clare, dar am fost mereu în inferioritate, pentru că în zece oameni este foarte dificil. Este păcat ca munca unui sezon să se termine din cauza unei decizii de arbitraj. Mi-ar fi plăcut să jucăm unsprezece împotriva unsprezece în fiecare minut.

Eliminare a fost inutilă. I-am spus arbitrului că a fost foarte rău, că a fost un dezastru. A ucis meciul. Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să o spunem, nu putem să tăcem!”, a spus Xavi Hernandez la finalul meciului Barcelona – PSG 1-4, citat de jurnaliștii spanioli de Marca.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare