Surpriză uriașă în La Liga. Care este cea mai afectată echipă de sistemul VAR

Surpriză uriașă în La Liga, când vine vorba despre cea mai afectată echipă de sistemul VAR, dacă ne referim doar la capitolul reprezentat de golurile anulate în urma consultării arbitrajului video.

Jurnaliștii de la Marca au realizat un astfel de clasament, care, în mod evident, contabilizează momentele petrecute în meciurile disputate cu începere de la startul sezonului 2018-2019, atunci când această tehnologie a fost introdusă în fotbalul spaniol.

Surpriză uriașă în La Liga: Real Madrid ar fi echipa cea mai afectată echipă când vine vorba despre golurile anulate după intervenția VAR

În urma acestei analize reiese că Real Madrid, echipă în legătură cu care există o percepție generală că ar fi ajutată în multe momente de arbitraje, ar fi avut de fapt de suferit în intervalul menționat anterior, întrucât conduce clasamentul golurilor anulate în urma consultării sistemului VAR, cu 27 de astfel de momente.

Bineînțeles că au fost luate în calcul doar momentele în care s-a intervenit din cabina VAR pentru a se anula anumite reușite, întrucât este posibil să mai fi existat și situații în care diferite goluri au fost anulate pe nedrept, dar fazele respective nu au fost ulterior întoarse.

Echipa care se clasează pe locul 2 în acest top ar fi FC Sevilla, cu 16 goluri anulate de sistemul VAR de la startul sezonului 2018-2019 până în prezent. Locul 3 este împărțit din acest punct de vedere de Atletico Madrid și Valencia, fiecare cu câte 14 astfel de momente.

S-ar părea că FC Barcelona a avut de câștigat în principiu după introducerea acestei tehnologii

Real Sociedad a fost afectată de-a lungul acestei perioade de 13 situații de acest gen, în vreme ce Celta Vigo de 12. FC Barcelona, Espanyol, Villarreal și Real Valladolid s-au confruntat cu 11 goluri anulate de intervenția arbitrilor din camera VAR, fapt ce fără îndoială că ar putea genera anumite discuții în contradictoriu între fanii grupării de pe „Camp Nou” și cei ai lui Real Madrid.

„Los blancos” ar putea susține că rivalii lor din Catalunya ar fi avantajați în anumite situații de acest gen de către arbitraj, în vreme ce simpatizanții grupării blaugrana ar putea spune că această statistică nu ar face decât să releve că, înainte de introducerea sistemului VAR, madrilenii erau cei avantajați și de fapt această tehnologie nu a făcut decât să corecteze acele nedreptăți.

Bineînțeles, aici este vorba doar despre un capitol, cel al golurilor anulate, dar mai există și alte aspecte extrem de importante reglementate de arbitrajul video, după cum se știe deja foarte bine.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare