Superb! Cum au descris-o spaniolii pe Steaua, înaintea finalei istorice din 1986 cu Barcelona

Pe data de 7 mai 1986, Steaua București reușea cea mai importantă performanță din fotbalul românesc. La acea vreme, bucureștenii cucereau Cupa Campionilor Europeni, după o finală cu Barcelona, disputată la Sevilla.

Spaniolii, înaintea finalei din 1986: „Steaua este Barcelona României”

Înaintea finalei, jurnaliștii spanioli au realizat un articol special dedicat Stelei. Ibericii au prezentat parcursul românilor în competiție, iar mai apoi au prezentat fiecare jucător în parte, asta pentru a scoate în evidență potențialele pericole pentru Barcelona.

La acea vreme, spaniolii o numeau pe Steaua ca fiind „Barcelona României”.

„Să ținem cont că Steaua București a trecut de un adversar teribil în semifinale. Nici mai mult, nici mai puțin decât Anderlecht din Belgia. Steaua este fără îndoială revelația Cupei Campionilor Europeni. Echipa românească a avut o traiectorie absolut spectaculoasă.

Vă aducem aminte că este echipa Ministerului Apărării, astfel că majoritatea jucătorilor dețin grade militare. București, un oraș din estul Europei, de aproximativ două milioane de locuitori, vibrează acum mai mult ca niciodată datorită fotbalului„, spuneau spaniolii, înaintea finalei Steaua – Barcelona.

Marius Lăcătuș, mesaj în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la finala Steaua – Barcelona

„Fiara” a fost unul dintre cei care au executat perfect lovitura de departajare, asta după ce Majearu și Boloni rataseră de la punctul cu var. Acum, la 38 de ani de la evenimentul istoric pentru fotbalul românesc, Lăcătuș a vorbit despre relația cu foștii săi colegi, dar și despre fostul său antrenor de la acea vreme, Emerich Ienei.

Bineînțeles că mai păstrăm legătura. Sigur, nu vorbim chiar atât de des, dar legătura o păstrăm. Ne face plăcere tuturor să ne vedem, să ne auzim de fiecare dată când avem ocazia. Nu cred că există certuri între noi. Nici nu au existat, de fapt. Legăturile de prietenie vor rămâne ca și până acum.

E din ce în ce mai greu să ne adunăm. Ne-am împrăștiat așa, sunt plecați mulți prin țară, iar acum a fost și Paștele. Nu toată lumea e prin București. Domnul Ienei răspunde mai rar la telefon sau deloc„, a spus Marius Lăcătuș, în exclusivitate pentru Sportpesurse.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare