Ștefan Radu, revenire de senzație la Lazio. Românul, elogiat de un fost coleg: „Cel mai important fotbalist din istoria lui Lazio e Radu”.

Ștefan Radu (37 de ani) a agățat ghetele în cui la finalul sezonului precedent, după 15 ani petrecuți în tabăra lui Lazio. În tot acest timp, fotbalistul român a stabilit un record de prezențe pentru formația din Roma.

La începutul actualului sezon, au existat discuții cu privire la situația lui Ștefan Radu, despre care s-a scris că ar putea primi o funcție în cadrul clubului din Serie A. Acum, fostul fundaș al lui Lazio este aproape de a reveni la formația la care a scris istorie.

Se întoarce Ștefan Radu la Lazio?

Jurnaliștii italieni anunță că Ștefan Radu este pregătit pentru o revenire în cadrul clubului biancocelest. Senad Lulic, fost fotbalist al lui Lazio, a primit o ofertă din partea conducerii, pentru a se ocupa de grupele de copii și juniori. Bosniacul a refuzat propunerea oficialilor clubului din Roma, dar i-a ghidat pe aceștia către alți posibili doritori.

Astfel, Lulic a venit cu două propuneri pentru conducerea lui Lazio. Este vorba despre Miroslav Klose, fostul mare atacant al naționalei Germaniei, și despre Ștefan Radu, fostul căpitan al biancoceleștilor.

Potrivit celor de la lalaziosiamonoi.it, după un an de la retragere, românul este dispus să poarte o discuție cu oficialii lui Lazio în luna iunie, pentru a vedea ce se poate realiza, în vederea preluării Centrului de Copii și Juniori al echipei din capitala Italiei.

Fostul său coechipier, cuvinte uriașe pentru Ștefan Radu

Senad Lulic, bosniacul care a împărțit un loc în vestiarul lui Lazio cu Ștefan Radu timp de 10 ani, a acordat un interviu, în care a vorbit despre român. L-a numit pe acesta, fără să ezite, „cel mai important fotbalist din istoria lui Lazio”.

„Cel mai important fotbalist din istoria lui Lazio e Radu. Am petrecut zece ani la Lazio împreună. Am devenit prieteni buni și suntem și acum. Așa cum a spus și Parolo acum ceva timp: dacă treci de examenul lui Ștefan Radu la Lazio, ești bine. În final, am trecut examenul”, a declarat bosniacul.

Ștefan Radu a ajuns pe „Stadio Olimpico” în iarna lui 2008. După ce le-a demonstrat fanilor lui Lazio de ce este în stare, a căpătat porecla „Boss”, fiind stăpânul apărării. Are cele mai multe meciuri la Lazio (426) și deține recordul pentru cele mai multe apariții în Serie A pentru clubul biancocelest (348). De-a lungul experienței sale din capitala Italiei, Ștefan Radu a obținut șase trofee: trei Cupe ale Italiei (2009, 2013, 2019) și trei Supercupe (2009, 2017, 2019).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare