Star în Superligă, invizibil pentru naţională. Cum vrea Edi Iordănescu să-l mai pedepsească pe Alex Mitriţă

Alex Mitriţă este unul dintre starurile campionatului. Cu toate acestea, atacantul Universităţii Craiova a pierdut contactul cu echipa naţională. Vedeta oltenilor a intrat în colimatorul lui Edi Iordănescu, iar embargoul de la prima reprezentativă m-a fost ridicat.

Surse apropiate clubului din Bănie susţin că Mitriţă nu intră în planurile selecţionerului nici pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia, din 22 martie şi, respectiv, 26 martie.

Alex Mitriță, lăsat pe dinafara lotului

Edi Iordănescu n-a putut uita cum Mitriţă l-a dezamăgit din punct de vedere al disciplinei la acţiunile la care a fost convocat până în urmă cu un an.

„Suntem atenți la tot, la fiecare jucător care arată valoare, continuitate și caracter. De acum, un jucător nu va trece doar prin filtrul meu, ci și prin cel al grupului. Dacă grupul nu-l va valida, nu va intra. Trebuie să arate caracter și determinare și iubire de țară și echipă națională. Dacă nu, probabil va ieși afară”, a declarat Edi Iordănescu.

În afară de asta, selecţionerul are acoperit foarte bine postul de extremă stânga, unde pot evolua Valentin Mihăilă, Denis Drăguş şi Florinel Coman.

„Trebuie să îi dai motivația de a continua cel puțin la același nivel. Ce poți să îi reproșezi lui Mitriță, îl vedem că vine la centrul terenului, face fault după sprint de 30 de metri, marchează și face diferența meci de meci.

Doar dacă nu e ceva din urmă când selecționerul reclama probleme de atitudine, de respectare a programului, de integrare în grup. Fiind vorba de un jucător care își pune amprenta pe 23 de reușite ale propriei echipe, cred că merită șansa asta”, a spus Robert Niţă despre situaţia lui Mitriţă, la fanatik.ro.

Mitriţă se gândeşte la naţională

Cifrele lui Alex Mitriţă arată foarte bine, în acest sezon: 11 goluri şi 10 pase de gol. Aşa cum era de aşteptat, vedeta celor de la U Craiova încă se gândeşte la echipa naţională şi la turneul final EURO 2024.

”(n.r. Te gândești la națională?) Cu siguranță. Orice jucător vrea la națională.

Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. Dacă vine o convocare, eu mă duc cu inima deschisă”, a declarat jucatorul Universității, după meci.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare