Sportul e în doliu! A murit o legendă la doar 54 de ani. Akebono a fost cel mai cunoscut luptător de sumo din lume

Akebono, cel mai cunoscut luptător de sumo din lume, de origine americană, a murit la vârsta de 54 de ani. El a devenit primul mare campion sau „yokozuna” din afara Japoniei.

Fostul mare campion era căsătorit şi avea trei copii: o fată şi doi băieţi.

Avea 203 centimetri și 233 de kilograme

Câștigător a 11 campionate – al zecelea cel mai mare număr de campionate din istoria modernă a sumo-ului – Akebono era impunător din punct de vedere fizic, având 203 centimetri și 233 de kilograme.

Iniţial, Akebono a fost un jucător de baschet din campionatul universitar care a fost recrutat de șeful unui stabiliment japonez de sumo, care era de asemenea hawaiian.

„De-a lungul celor 35 de ani petrecuți în Japonia, Akebono a întărit legăturile culturale dintre Statele Unite și patria sa adoptivă, unindu-ne pe toți prin sport”, a scris ambasadorul american Rahm Emanuel.

Cauza morţii lui Akebono

Presa japoneză a declarat că luptătorul, care și-a luat numele Taro Akebono când a devenit cetățean japonez în 1996, a murit luna aceasta din cauza unei insuficiențe cardiace, citând o declarație a Forțelor americane din Japonia.

În 2017 a fost internat pentru a boală cardiacă în urma căreia a rămas cu probleme motrice, suferind şi pierderi de memorie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare