Sportiva care a spulberat- o pe Simona Halep în topul WTA! Pe ce loc se află acum românca!

O nouă săptămână a început iar Iga Swiatek încă se află în fruntea clasamentului WTA. Poloneza este acum a noua jucătoare cu cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului, cu 99, depășind-o pe Lindsay Davenport (98). În clasamentul ALL TIME, Simona Halep se află pe locul 12 cu 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA. Iga Swiatek conduce în ierarhie cu un avans de aproximativ 2.800 de puncte față de belarus Arina Sabalenk, în timp ce podium este completat de jucătoarea din Statele Unite ale Americii, Coco Gauff, la aproape 3.600 de puncte de lider

Simona Halep a câștigat procesul de la TAS

Simona Halep a reușit să câștige procesul împotriva Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului, care a suspendat-o patru ani pentru dopaj pe 12 septembrie 2023.

Românca se poate întoarce pe terenul de tenis deoarece perioada de suspendare a început de pe 7 octombrie 2022, românca poate juca din nou tenis, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.

“Tribunalul a decis simbolic să oblige ITIA să plătească 21.000 de euro cu titlu de ‘contribuție la efortul de apărare al Simonei’” a precizat reprezentatul legal al Simonei.

Ultimul meci al său official a fost pe 29 august 2022, în runda inaugural de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.
După o pauză de un an și jumătate, Simona Halep a primit acordul de a reîncepe activitatea profesională pe terenul de tenis. Prima apariție oficială este în circuitul profesionist la turneul WTA 1.000 de la Miami.

“Sunt încântată să vă anunț că îmi voi face revenirea în circuitul WTA în două săptămâni la @miamiopen! Multumesc turneului pentru faptul că mi-a dat această oportunitate și abia aștept să revin pe teren și să joc. Ne vedem în curând!” a scris Simona în mesajul său.

România are încă trei nume in clasamentul top 100 WTA

La simplu, Sorana Cîrstea este una dintre cele 3 reprezentate ale României in top 100 și se situează mai exact pe locul 29. Ana Bogdan, care este pe locul 64 WTA și Jaquelin Cristian care se află în momentul de față pe locul 74 WTA. La dublu, Monica Niculescu ocupă în continuare locul 44, iar Gabriela Ruse se menține pe 83.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare