Spaniolii îi aruncă vorbe grele lui Ianis Hagi. „A fost cu mult sub așteptări”. Moment delicat pentru fiul „Regelui”

Este tot mai clar că Ianis Hagi nu va mai rămâne la Deportivo Alaves și din vară, când îi expiră contractul de împrumut, dar are șanse tot mai mici și să prindă minute la formația din La Liga. Internaționalul român este criticat de fani, iar în presa locală a apărut un material din care reiese faptul că jurnaliștii sunt foarte bucuroși de faptul că cei care conduc clubul nu vor trimite o ofertă pe adresa lui Glasgow Rangers și că din vară vor scăpa de el.

Ianis Hagi, criticat dur în presa din Spania

Ianis Hagi a sperat că împrumutul de un an la Deportivo Alaves îl va ajuta să-și relanseze cariera. Doar că lucrurile nu au stat deloc așa, iar acum își pune întrebări serioase dacă Edi Iordănescu îl va convoca în lotul pentru Campionatul European de Fotbal. Selecționerul a spus de mai multe ori că fotbaliștii trebuie să fie titulari la echipele de la club, dacă vor să fie luați în calcul pentru EURO 2024. Ianis Hagi este clar în mare pericol, după ce în ultimele cinci partide a intrat pe teren doar în două și a adunat 19 minute.

Este tot mai clar că nici spaniolii nu-l mai vor din vară. Deportivo Alaves l-a împrumutat pentru un an de la Glasgow Rangers, fără clauză de cumpărare. Oficialii clubului spaniol au dat de înțeles de mai multe ori că nu vor să-l achiziționeze, așa că nu vor face nicio ofertă.

„În prezent, Alaves îi are ca jucători împrumutați pe Samu Omorodion, Rafa Marín, Álex Sola, Ianis Hagi și Giuliano Simeone, iar aceștia își încheie contractul cu echipa pe 30 iunie”, au notat jurnaliștii de la noticiasdealava.

„Ianis Hagi a fost mult sub așteptări”

Dincolo de prestațiile modeste, Ianis Hagi are și o altă problemă: salariul foarte mare. Jucătorul român a semnat cu Glasgow Rangers un contract care îi aduce anual 1,3 milioane de euro, iar 700.000 de euro din această sumă este acoperită de gruparea spaniolă. Asta în timp ce media din lot este undeva la 500.000 de euro.

„Pe scurt, Deportivo Alaves a folosit în acest sezon jucători împrumutați care au oferit un plus echipei lui Luis García. Pe lângă aparițiile notabile ale lui Samu, Marín și Sola, echipa îi are și pe Simeone, respectiv Hagi, care așteaptă cu nerăbdare ocazia de a-și demonstra întregul potențial.

Italo-argentinianul rămâne în plan secund, în timp ce românul a fost cu mult sub așteptări de fiecare dată când a primit șansa”, au mai notat spaniolii.

Ianis Hagi nu are niciun gol marcat pentru Alaves în cele 16 meciuri de campionat.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare