Spaima groaznică pe care Sorana Cîrstea a tras-o în meciul cu Anna Blinkova, de la Roland Garros 2024. Motivul eşecului

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) a avut o aventură scurtă la Roland Garros 2024. Sportiva noastră a fost învinsă încă din primul tur de Anna Blinkova (24 de ani, 45 WTA), scor 6-3, 3-6, 7-6 (10/5).

Meciul a durat 2 ore și 27 minute, iar avantajul a balansat când spre o tabără, când spre alta. Jocul a avut și un oaspete de lux. Ion Țiriac a fost în tribune, în ciuda ploii care a întrerupt meciul.

Setul decisiv a fost adjudecat la tie-break de Blinkova, care o va întâlni în turul 2 pe Elina Avanesyan (70 WTA).

Sorana a simţit un „cuţit înfipt”

Sorana Cîrstea a dezvăluit, la finalul meciului, care a fost cauza înfrângerii: o accidentare.

Am venit cu o accidentare din februarie, de la Doha, o inflamație a fasceitei plantare și niște rupturi fibrilare. Ca să fiu refăcută complet după această accidentare trebuie să iau pauză de o lună. În același timp, am zile bune și zile mai puțin bune.

Suntem în mijlocul sezonului și am zis să trag de mine. La 3-2, terenul era destul de alunecos din cauza ploii continue care a fost astăzi. Am alunecat și am simțit ca și cum în călcâi aveam un cuțit înfipt.

M-am speriat inițial, deoarece simțeam foarte multă durere. Apoi am chemat fizioterapeutul și mi-a făcut un bandaj destul de puternic. Eram speriată că se poate întâpla ceva mai grav, dar, având în vedere că eram la Roland Garros, am zis să trag de mine și simțeam că pot să câștig și cu probleme medicale.

Chiar și cu acele dureri trebuia să câștig astăzi, am făcut niște erori neforțate care nu trebuiau făcute la experiența mea. Terenul a fost foarte greu din cauza vremii. În mod normal, totul a mers bine.

Cred că la începutul setului trei trebuia să mă desprind puțin. Am făcut și niște greșeli pe care, în mod normal, nu le fac. Cred că eu am pierdut acest meci, nu cred că ea l-a câștigat. În tie-break, am luat niște decizii complet greșite și vina este a mea. Nu este vina nimănui.

Sunt puțin obosită, deoarece vin cu această accidentare din februarie. Când nu poți da totul la antrenamente și te menajezi, nici la meci nu poți să ajungi așa cum îți dorești. Vin deja după trei luni de durere continuă.

Voi lua o pauză mai lungă. Nu cred că voi sta o lună, dar cred că trei săptămâni voi lua pauză. Cred că următorul turneu la care voi participa o să fie Eastbourne sau Wimbledon.

Aș încerca să am câteva meciuri și înainte de Wimbledon, pentru că este o situație complicată. Vom vedea. Ideea este că trebuie să refac piciorul”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru fanatik.ro.

Şi-a anunţat părinţii că se retrage

Jucătoarea noastră a povestit un episod din copilărie, când şi-a sunat părinţii din vestiar ca să le transmită că vrea să renunţe la cariera sportivă.

„Am vrut să mă retrag de sute, mii de ori pentru zece minute. După foarte multe mingi de meci, după multe meciuri ratate la un punct… primul lucru pe care îl faci, după ce ajungi în vestiar, cu lacrimi în ochi, îți spui că nu mai vrei. Că ți-a ajuns.

Când eram mică, îmi sunam părinții și le spuneam că nu mai vreau să joc tenis, că m-am săturat. Dura zece minute, iar imediat după verificam când am următorul turneu”, a rememorat Sorana Cîrstea în podcastul Vreau să știu.

Cele trei hernii au afectat-o pe sportivă. Totuşi, atâta vreme cât se menţine în primele 150 de jucătoare ale lumii, Sorana nu se va retrage cu adevărat.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare