Siyabonga Ngezana, luat la ochi: „Am auzit o poveste cu el”

Siyabonga Ngezana a fost „luat la ochi” de către jurnaliștii din țara sa natală după ce recent nu a dat curs convocării la echipa națională a Africii de Sud.

Fundașul central în vârstă de 26 de ani de la FCSB a ajuns în vederile selecționerului belgian Hugo Broos grație prestațiilor sale foarte solide din acest sezon de Superliga, iar tehnicianul în vârstă de 71 de ani a dezvăluit chiar că fotbalistul vicecampioanei României a reprezentat inclusiv o soluție pentru Cupa Africii pe Națiuni, competiție care s-a desfășurat la începutul acestui an în Costa de Fildeș și care a fost câștigată chiar de către țara gazdă după o finală cu Nigeria, scor 2-1.

Siyabonga Ngezana nu a dat curs convocării la echipa națională a Africii de Sud și a invocat motive de natură logistică

Totuși, s-a decis în cele din urmă să nu se mizeze pe serviciile sale la această competiție, din considerente legate de lipsa de experiență la acest nivel. În schimb, Ngezana a fost dorit de Hugo Broos ulterior la o acțiune a naționalei sud-africane, dar nu a putut da curs convocării din cauza unor chestiuni de natură logistică, după cum a dezvăluit la momentul respectiv chiar selecționerul echipei „bafana bafana”.

„Siyabonga Ngezana a avut un sezon foarte bun și am discutat dacă ar trebui să meargă la Cupa Africii pe Națiuni. Am hotărât să nu o facă pentru că ar fi fost prima oară cu echipa și asta îl făcea să se adapteze mai greu.

Acum l-am sunat și ne-a spus că și-a pierdut actele pentru a călători, așa că este blocat în România. Nu din vina noastră nu este aici, ci din vina lui”, a spus Hugo Broos.

Fotbalistul de la FCSB a fost criticat de presa din țara natală

La scurt timp, așa cum era de așteptat în mare măsură, această „speță” a ajuns în atenția jurnaliștilor de sport din Africa de Sud, care s-au arătat foarte sceptici cu privire la veridicitatea variantei furnizate de fotbalistul de la FCSB.

„Am auzit o poveste cu un fotbalist Bafana, care e blocat în România pentru că şi-a pierdut paşaportul. Sunt de acord (n.r. – că nu a dorit să onoreze convocarea). Să ştiţi că am râs când am auzit povestea. E bizar. Avem o ambasadă în România, în Bucureşti.

Şi vă mai spun că Africa de Sud e una dintre ţările care poate emite un paşaport real într-o zi, e o datorie naţională. Ambasada ar fi emis persoanei un cerificat de călătorie în regim de urgenţă sau un paşaport în regim de urgenţă. E fotbalist, e legal acolo ca cetăţean al Africii de Sud. Nu îi cred povestea”, a spus jurnalistul Botsang Moiloa, citat de snl24.com.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare