Simona Halep s-a despărțit de tehnicianul Carlos Martinez! Când a fost luată decizia șoc

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) a încetat colaborarea cu antrenorul iberic Carlos Martinez (49 de ani). Cei doi au lucrat împreună pentru mai puțin de două luni.

Discuțiile dintre cei doi au pornit înainte de Miami Open, turneul de pe tărâm american disputat în luna martie, cu ocazia căruia s-a consemnat revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis, ulterior ridicării suspendării sale din scandalul de dopaj. După Miami Open, unde românca a jucat un singur meci, fiind eliminată de Paula Badosa din primul tur, a început colaborarea dintre „Simo” și Martinez.

Simona Halep nu se mai pregătește alături de Carlos Martinez

De atunci, de la eliminarea suferită în Statele Unite ale Americii, Simona Halep nu a mai fost prezentă pe teren. Potrivit celor de la gsp.ro, hotărârea de a se pune stop colaborării dintre tenismenă și antrenor a fost adoptată atunci când sportiva s-a accidentat la genunchi. Această problemă medicală a determinat-o pe „Simo” să renunțe la participarea la turneul de la Oeiras (Portugalia).

Conform informațiilor apărute în spațiul public, Simona Halep și Carlos Martinez nu s-au putut pune de acord în ceea ce privește stilul de joc. Metodele de lucru de care dispun cei doi au creat o oarecare stare de incompatibilitate, care a dus la întreruperea amiabilă a colaborării.

  • Carlos Martinez a pregătit trei tenismene din Rusia pe parcursul carierei de antrenor.
  • Spaniolul a lucrat timp de patru ani alături de Daria Kasatkina.
  • Svetlana Kuznetsova, sub comanda lui Martinez, a cucerit titlul la Sydney (2016) și Moscova (2016). De asemenea, rusoaica a jucat și finale în turneele de la Miami, Madrid și Indian Wells pe parcursul colaborării cu ibericul Carlos Martinez.

Simona Halep nu a primit un wild-card pentru Roland Garros

După suspendarea din scandalul de dopaj, care a fost acordată în 2022, Simona Halep nu a mai evoluat la Roland Garros. Acum, fosta campioană în cadrul prestigiosului turneu de la Paris a fost ignorată complet de organizatorii francezi ai competiției. Performanțele sale colosale din trecut nu au contat în vederea obținerii unei invitații pentru participarea la Roland Garros.

Dată fiind situația, presa internațională a reacționat, poziționându-se de partea sportivei din România.

„Dacă vor mai exista retrageri, Emma Răducanu, câştigătoarea de la US Open 2021, va trebui să treacă prin calificări. Românca Simona Halep, care revine în competiţii după suspendare, a fost, de asemenea, uitată”, au notat cei de la RMC Sport.

„Niciun motiv de bucurie pentru Halep, Wozniacki şi Răducanu”, au comunicat și americanii de la tennisuptodate.com.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare