Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6, în turul 1 la Miami Open 2024. Românca pierde primul meci de la revenirea pe teren

Simona Halep a jucat surprinzător de bine la primul meci de la revenirea în competiţiile oficiale WTA, mai ales în setul 1 al partidei cu Paula Badosa, de la Miami Open 2024. Dar, din păcate, jucătoarea noastră a pierdut. Partida a durat o oră și 58 de minute.

Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6, iar iberica merge în turul doi al competiţiei.

Iată statistica meciului:

Cum a decurs meciul:

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 3-6. Românca pierde primul meci de la revenire

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 3-5. Iberica, la un singur game distanţă de victorie

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 3-4. Românca mai are un game de recuperat, pentru a echilibra partida.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 2-4. Game la zero pentru jucătoarea din Spania.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 2-3. Iberica lasă impresia că stă mai bine fizic.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 2-2. Re-break Halep. Simona s-a concentrat şi a luptat puternic pentru acest game psihologic.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 1-2. Cel mai prost game al româncei.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 1-1. Iberica a contraatacat rapid.

Setul 3: Simona Halep – Paula Badosa 1-0. Românca, game la zero.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 4-6. Simona a salvat două mingi de set, dar nu a mai avut ce face la a treia. Se merge în setul 3, cel decisiv.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 4-5. Simona acuză probleme la umăr, a solicitat intervenţia fizioterapeutului.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 3-5. Iberica a reuşit două voleuri bune şi face diferenţa.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 3-4. Game câștigat de Simona după ce a profitat de o greșeală neforțată a adversarei

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 2-4. Adversara Simonei joacă mai bine în setul 2.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 2-3. Constănţeanca revine în joc.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 1-3. Iberica îşi câştigă şi serviciul

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 1-2. Break pentru jucătoarea din Spania

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 1-1. Sportiva iberică întrerupe seria de game-uri câştigate de Halep. Badosa s-a impus, cu greu, pe propriul serviciu.

Setul 2: Simona Halep – Paula Badosa 1-0. Jucătoarea noastră începe bine şi setul secund. Suporterii români îşi fac simţită prezenţa în tribune.

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 6-1. Românca a jucat neaşteptat de bine în primul set, având în vedere perioada de absenţă din competiţiile oficiale. S-a impus, aşadar, în primul set cu 6-1, după 38 de minute de joc.

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 5-1. Jucătoarea noastră se desprinde, sperăm noi, decisiv, după 36 de minute scurse din meci.

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 4-1. Un nou break al Simonei. Fostul nr.1 WTA reuşeşte un joc solid

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 3-1. Simona îşi câştigă serviciul, reuşeşte să se desprindă. Constănţeanca prinde încredere.

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 2-1. Jucătoarea noastră stă bine în teren, românca a reuşit break-ul.

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 1-1. Simona a reuşit să câştige game-ul pe serviciul ei, deşirRomânca a comis două duble greșeli

Setul 1: Simona Halep – Paula Badosa 0-1. Jucătoarea iberică a luat primul game

Update 22.19: a început meciul. Serveşte Badosa

Update 4. Simona Halep a iesit pe teren cu o surpriză. Echipamentul ei a format, cromatic, tricolorul României. Iată imaginea!

Update 3. Simona Halep a câştigat tragerea la sorţi. A ales să primească

Update 2. Cu câteva ore înainte de meci, Simona Halep s-a pregătit alături de Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 68 WTA).

Update. Simona Halep – Paula Badosa se dispută pe terenul central și va fi ultimul al zilei.

Românca a lipsit 1 an şi 7 luni de la competiţiile oficiale, fiind implicată într-un scandal de dopaj. În cele din urmă, TAS i-a redus suspendarea la doar 9 luni, după ce ITIA dictase 4 ani, iniţial.

Partida dintre Simona Halep (32 ani) și Paula Badosa (26 ani, numărul 80 în clasamentul WTA) va fi transmisă la TV Live Video de Digi Sport 1, nu mai devreme de ora 22.00.

Simona Halep – Paula Badosa, nu mai devreme de ora 22.00, la Miami Open 2024

Partida mult-aşteptată de către români, dintre Simona Halep și Paula Badosa, va fi a patra (ultima) de pe Grandstand și nu va începe mai devreme de ora locală 16:00 (22:00, ora României).

Meciul Simona Halep – Paula Badosa se va juca pe terenul central de la Miami și va fi ultimul al zilei, după duelurile Stearns – Wang, Shnaider – Venus Williams și Burel – Wozniacki.

Simona Halep o conduce pe Paula Badosa cu 2-0 la meciurile directe. Ambele partide au fost câștigate de jucătoarea noastră: 6-1, 6-2 la Wimbledon, în 2022 și 6-3, 6-1 la Madrid, în același an.

Cine este Paula Badosa?

Sportiva iberică este fostă ocupantă a locului 2 mondial. Paula Badosa a coborât până pe locul 80 al ierarhiei mondiale din cauza numeroaselor accidentări care au făcut-o să nu se mai ridice la nivelul din anii precedenți.

Adversara Simonei Halep are în palmares trei titluri câștigate: Indian Wells (2021), Belgrad (2021) și Sydney (2022).

Sfatul lui Cristian Tudor Popescu pentru Halep

Odată cu revenirea româncei în competiţiile WTA, s-a ridicat problema dacă jucătoarea noastră şi-ar putea revendica locul 58 în clasamentul mondial, cel pe care îl ocupa în momentul suspendării. Deocamdată, Halep nu are poziţie în top.

„Simona Halep are nevoie de meciuri tari pentru a se reintroduce în atmosfera turneelor din circuitul WTA. E greu să argumentezi așa ceva, pentru că Simona nu a jucat. E adevărat, nu din vina ei nu a jucat în acel interval, dar nu a jucat. Dacă ar fi jucat, putea să joace foarte bine, putea să câștige turnee sau, dimpotrivă, putea să joace foarte prost.

E o virtualitate. Nu știm ce s-ar fi întâmplat sau dacă ar fi rămas pe locul 58. Nu avem cum să estimăm asta și să folosim. Atunci, eu zic că Simona Halep nu ar trebui să se preocupe prea mult de situația asta.

Va primi wildcard la toate turneele, indiferent de clasament, și ar fi bine să se concentreze pe revenire,” a spus Cristian Tudor Popescu pentru Sport.ro.

Cele mai bune performanțe reușite de Simona Halep la turneul Miami Open sunt cele două semifinale jucate în 2015 și 2019, când a fost învinsă de Serena Williams, respectiv Karolina Pliskova.

Darren Cahill, alături de Simona Halep

Simona Halep a plecat la Miami Open 2024 fără un antrenor oficial, dar iată că primeşte un ajutor surprinzător de la Cahill. Australianul a stat lângă româncă la antrenamentele acesteia.

„Ceva ce cu toții am așteptat timp de aproape doi ani! Simona Halep și Darren Cahill s-au întors împreună pe terenul de tenis!”, a postat şi pagina de Twitter @WTARomania.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare