Fenomenul de pe BT Arena! Jucătorii lui U-BT Cluj s-au aruncat cu trofeul în Someș

Campioana U Banca Transilvania Cluj a obţinut joi, pe teren propriu, al cincilea titlu naţional şi al patrulea consecutiv. Clujenii i-au învins vicecampioana CSM Oradea, scor 97-89.

Pe BT Arena au fost prezenţi 10.000 de fani, iar la meci a asistat şi fostul mare jucător de baschet, Ghiţă Mureşan (53 de ani).

Sărbătoare în Cluj!

Tradiția e tradiție și nu putea fi uitată nici în acest an. După ce au câștigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campioană a României, jucătorii de la U-BT Cluj-Napoca au sărbătorit alături de fani cu o baie în Someș.

Patrick Richard, căpitanul echipei, a fost cel care a avut grijă de trofeu pentru ajunge cu bine pe malul Someșului și apoi în apă.

Sursă video: youtube.com/ Sportul Clujean

După petrecerea din Someș, Mihai Silvășan a oferit câteva cuvinte despre ideile noului titlu.

„Ca la orice trofeu câștigat, suntem super fericiți că suntem primii. Cred că anul acesta am făcut-o într-o manieră extrem de dominantă și vreau să felicit jucătorii, alături de care am creat o familie, o echipă extrem de puternică în adevăratul sens al cuvântului.

Au luptat tot sezonul unul pentru celălalt, au trecut peste multe probleme și au făcut ca echipa să fie pe primul loc indiferent de starea

Mircea Cristescu și-a anunțat retragerea

Principalii marcatori ai partidei au fost Jones 22 puncte, Eddie 16, Mokoka 15, pentru gazde, respectiv K. Richard 25, Tarolis 14, pentru CSM Oradea.

La general, U-BT Cluj a adunat 4-1. În primele partide din finală a înregistrat rezultatele 95-64, 74-69, 92-94, 108-80.

U BT Cluj a jucat a noua sa finală, având acum cinci titluri în palmares (2017, 2021, 2022, 2023, 2024).

Meciul de titlu din 23 mai 2024 a fost ultimul în conducerea campioanei pentru Mircea Cristescu. Acesta şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului din calitatea de membru fondator al U-BT Cluj-Napoca. Fie ca jucător sau în managementul echipei, acesta a fost în baschetul clujean timp de 34 de ani.

Mircea Cristescu şi Ghiţă Mureşan au fost coechipieri la ”U” Cluj pe timpul când echipa a câştigat primul său titlu, în 1992.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare