Șeful de la Red Bull a scăpat de acuzațiile pentru „comportament inadecvat”. Comunicatul oficial al echipei de Formula 1

S-a terminat unul dintre cele mai mari scandaluri din Formula 1. O angajată i-a făcut plângere șefului echipei și l-a acuzat de „comportament inadecvat”, dar în urma anchetei s-a stabilit că Christian Horner nu a greșit cu nimic. Vestea a fost anunță oficial cu două zile înaintea debutului în noul sezon

Șeful de la Red Bull nu este vinovat de „comportament inadecvat”

A fost un scandal uriaș în Formula 1 și la echipa Red Bull. În această speță a fost implicat chiar celebrul Christian Horner, cel care se ocupă de gruparea din Austria, după ce o angajată s-a plâns că a fost victima unui „comportament inadecvat”. Doar că în urma anchetei s-a stabilit că aceste acuzații nu se confirmă. Potrivit comunicatului difuzat de Red Bull, Christian Horner va continua să îndeplinească rolul de manager general al echipei, după ce a fost exonerat de această acuzație.

Acest anunț a fost făcut miercuri, după cum anunță Reuters, cu două zile înaintea începerii noului sezon de Formula 1, care va debuta cu Marele Premiu al Bahrainului. „Plângerea a fost respinsă”, a declarat un purtător de cuvânt în urma unei investigații independente, subliniind că echipa nu a avut nicio implicare în desfășurarea acesteia. De asemenea, comunicatul oficial al Red Bull a subliniat încrederea în corectitudinea, rigurozitatea și imparțialitatea anchetei.

Christian Horner a negat aceste acuzații, care au șifonat serios imaginea echipei. El a fost în Bahrain pentru testele pre-sezon din Formula 1 săptămâna trecută, iar după ce a aflat verdictul s-a întors în această țară. Comunicatul oficial a subliniat că raportul investigației este confidențial, conținând informații private ale părților implicate și ale terților implicați în anchetă. Oficialii lui Red Bull au asigurat că vor menține standardele ridicate la locul de muncă și că persoana care a inițiat plângerea are dreptul să facă apel.

O eventuală plecare a lui Christian Horner ar fi avut un impact semnificativ în viața echipei. Christian Horner este directorul Red Bull din momentul debutului în Formula 1, în anul 2005 și este considerat cel mai longeviv conducător din F1 în prezent. În timpul mandatului său, echipa a câștigat șase titluri mondiale la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 și 2023). Red Bull are și șapte titluri la piloți: patru cu germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei cu olandezul Max Verstappen (2021-2023).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare