Scandal! Încă o piedică în ridicarea noului stadion Dinamo. Nicușor Dan, acuzat că minte când spune că arena nu are nevoie de PUZ

În spațiul public circulă o știre, și anume că este necesar un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru reconstrucția stadionului Dinamo. Aflat în campania electorală, Nicușor Dan susține că această știre este „falsă”.

Nicușor Dan, „Noul stadion Dinamo trebuia să fie gata înainte de EURO 2020”

Nicușor Dan continuă duelul cu Primăria Sectorului 2, după ce PUZ Sector 2  fost suspendat, iar primarul general al Capitalei a atacat zeci de autorizații de construire emise de Radu Mihaiu. În 26 dintre 39 de acțiuni deschise în instanță de Nicușor Dan, magistrații au decis că primarul general nu are calitate procesuală activă.

Prin intermediul rețelelor sociale, primarul a transmis că nu este nevoie de un PUZ pentru reconstrucția stadionului Dinamo. Acest lucru a creat o mare controversă.

„O minciună grosolană circulă în spațiul public, anume că suspendarea PUZ Sector 2 a dus la blocarea construcțiilor de la Complexul Sportiv Dinamo. Complexurile și bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000, care este în vigoare în prezent.

În plus, stadionul nu se află în zonă protejată. Astfel că, Primăria de sector este cea care are competență pentru autorizarea construcțiilor de orice natură pentru acest obiectiv. Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua și stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe același amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă.

Mai mult, vă aduc aminte că noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat.” a scris Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook.

Radu Dinulescu, atac dur la adresa lui Nicușor Dan

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a declarat că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, minte.

„E foarte simplu de demontat o astfel de minciună a lui Nicușor Dan. Ba chiar aș pune și o întrebare: Oare primarul general al Capitalei a citit regulamentul scris al Planului Urbanistic General? Fiindcă îl tot invocă… L-a dat ca exemplu, ne-a oferit și un link… Să dăm click pe acel link, atunci… Ca să îl ascultăm pe domnul Nicușor Dan.

Iată ce vedem în Regulamentul General de Urbanism, aferent PUG, articolul 5.5: «Pentru parcelele cu suprafața peste 3.000 mp se vor elabora și aproba documentații PUZ».

Ori Nicușor Dan nu știe să citească, ceea ce nu cred, ori fiind campanie electorală crede că poate minți inclusiv scarbos.

Minte cu o dorință extraordinară de a scăpa de consecințele pe care el însuși le-a creat prin suspendarea și anularea PUZ-urilor coordonatoare de sector.” a spus Radu Dinulescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare