Scandal fără precedent după Real Madrid – Barcelona! Se cere rejucarea meciului! Care este motivul

Joan Laporta este gata să facă o solicitare fără precedent în La Liga în contextul meciului Real Madrid – Barcelona 3-2, care a decis în mare parte soarta titlului din acest sezon.

Președintele clubului catalan crede că echipa blaugrana a fost dezavantajată în mod clar de arbitraj și a anunțat că ia serios în calcul posibilitatea de a cere în mod oficial rejucarea partidei de pe „Santiago Bernabeu”.

Joan Laporta este pregătit să solicite în mod oficial rejucarea meciului Real Madrid – Barcelona 3-2

Faza incriminată de el este cea petrecută în prima repriză, la scorul de 1-1, când portarul ucrainean Lunin a respins din apropierea liniei porții acea minge deviată de Lamine Yamal în urma unui corner.

În La Liga nu există în prezent tehnologia liniei porții, astfel că decizia a fost luată de tușierul de pe partea respectivă, iar el a considerat că mingea nu a depășit cu întreaga circumferință linia, astfel că nu a fost acordat gol la acea fază, întrucât nu a existat nici o intervenție din partea arbitrilor aflați în camera VAR în sensul opus.

Cei de la Barcelona consideră că a fost de fapt gol la acel moment și solicită ca oamenii care conduc Comisia Arbitrilor din Spania să le pună la dispoziție toate imaginile pe care le dețin, dar și discuțiile dintre arbitrii care au oficiat la acest meci.

Catalanii consideră că au fost dezavantajați în mod clar de arbitraj

În cazul în care se va dovedi că într-adevăr a fost gol la acea fază, Joan Laporta a anunțat că va solicita rejucarea meciului, folosindu-se de un precedent creat deja în urmă cu ceva timp în acest sens în fotbalul european.

„Ieri au fost mai multe faze discutabile, dar mai presus de toate a fost una care ar fi putut schimba rezultatul meciului. După cum știți, mă refer la golul-fantomă al lui Lamine Yamal. Noi, cei de la Barcelona, vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat.

Astfel, vă informez că Barcelona va cere Comisiei Tehnice a Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să ne pună la dispoziție toate imaginile și înregistrările audio apărute la momentul reușitei.

Dacă, după ce vom analiza situația, vom realiza că a existat o eroare, ceea ce deja credem, vom lua toate măsurile necesare. Ne gândim chiar și la o acțiune legală.

Dacă se va confirma că a fost un gol valabil, vom merge mai departe și vom cere rejucarea meciului, așa cum s-a întâmplat într-un meci european din cauza unei erori VAR”, a transmis președintele Barcelonei, citat de Marca. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare