S-a confirmat oficial! Ce se întâmplă cu David Popovici înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

În urmă ce ceva timp, în spațiul public a apărut informația conform căreia David Popovici a informat Comitetul Olimpic și Sportiv Român că nu va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, competiție care se va desfășura în perioada 26 iulie – 11 august.

Astfel, a fost nevoie ca acest for să numească pe altcineva în rolul de portdrapel al României la acel eveniment, întrucât înotătorul în vârstă de 19 ani ar fi fost prima variantă în acest sens.

David Popovici a fost înlocuit de canotorii Ionela și Marius Cozmiuc în rolul de portdrapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

În cursul zilei de joi, s-a desfășurat ultima ședință a Comitetului Executiv al COSR înainte de „competiția supremă”, iar cu această ocazie s-a confirmat oficial că sportivul legitimat la CS Dinamo a fost înlocuit în această ipostază de către soții Ionela și Marius Cozmiuc, sportivi de talie mondială în canotaj.

„Astăzi membrii Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au decis în unanimitate ca portdrapel la ediţia Paris 2024 să fie soţii Cozmiuc. Sunt şi eu foarte emoţionat, pentru că sunt doi sportivi de valoare, doi sportivi care nu au ştiut nimic de această nominalizare. Această nominalizare a venit oarecum firesc, performanţele lor se cunosc. Sunt campioni mondiali şi europeni şi sunt convins că amândoi vor fi medaliaţi la ediţia de la Paris”, a informat Mihai Covaliu, președintele COSR, cel care a fost completat ulterior de către secretarul general George Boroi:

„Dați-mi voie să îi felicit și eu pe acești minunați copii, care în mod sigur se vor întoarce de la Paris, no pressure, cu performanțe foarte bune. A fost ultima ședință a Comitetului Executiv astăzi înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Mulțumesc colegilor care au fost prezenți fizic și online. S-a aprobat cu unanimitate de voturi componența nominală a echipei olimpice care va reprezenta România la Paris. S-a aprobat planul de măsuri în ceea ce privește partea logistică, financiară și funcționalitatea celor trei baze de pregătire pe care le avem amenajate, vorbesc de cele de bază. În cursul zilei de azi, sau mâine, veți putea afla deciziile Comitetului Executiv de pe site-ul COSR. Vă promit că îmi voi sa silința să ducem la bun capăt această misiune care nu se arată deloc ușoară, pentru că mergem cu alte pretenții”.

De asemenea, la acest eveniment a participat și fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, în prezent președinte al Agenției Naționale pentru Sport, cea care s-a arătat foarte emoționată de apropierea startului Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Emoţiile cresc cu cât timpul se scurge şi se apropie ziua competiţiilor şi trebuie să fim alături de toţi sportivii României. Iată că am ajuns la 107 sportivi, trebuie să credem de la primul până la ultimul sportiv că poate să reprezinte România cât mai bine. Şi ce îmi doresc eu foarte mult este să scăpăm de acel loc 45 (n.r. – locul 46) pe care am terminat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (n.r. în clasamentul general al medaliilor obținute pe națiuni)”, a spus ea cu ocazia acestui eveniment.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare