România îl poate trimite acasă pe Istvan Kovacs de la EURO 2024! Cum este posibil

Istvan Kovacs a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor care vor conduce meciuri la turneul final din Germania.

Cristi Balaj: „Nu cred că se va supăra Kovacs”

Istvan Kovacs nu a condus niciun meci din cadrul primei etape a grupelor din EURO 2024, iar pentru arbitrul român există posibilitatea să părăsească turneul mai repede decât și-ar fi imaginat.

Concret, Cristi Balaj a dezvăluit că, în cazul în care România va ajunge în fazele eliminatorii, aria de delegare a lui Istvan Kovacs va fi afectată și poate fi trimis inclusiv acasă de către organizatori.

De obicei, când se trece în fazele eliminatorii, arbitrii din țările care au echipe rămase merg acasă. Ei nu pot arbitra naționala lor. Aici vorbesc despre semifinale și finale.

În sferturi cred că există meciuri suficiente și se poate. Dar și din această fază a EURO se poate pleca fiind arbitru, dacă România, în cazul nostru, se califică. Măcar să fie așa, pentru că nu cred că se va supăra Kovacs„, a spus Cristi Balaj, potrivit Iamsport.

Istvan Kovacs debutează în meciul Slovenia şi Serbia

Joi, de la ora 16:00, Slovenia și Serbia vor disputa partida din faza a două a grupei C de la EURO 2024. Istvan Kovacs, alături de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, vor conduce meciul celor două naționale.

Arbitru video la acest meci va fi olandezul Pol van Boekel, iar arbitri asistenţi video vor fi conaţionalul Rob Dieperink şi germanul Marco Fritz.

Pentru Kovacs nu este primul meci pe care îl arbitrează la EURO, după ce a mai oficiat la partida Olanda – Macedonia de Nord (3-0), de la EURO 2020.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare