România a reușit a doua victorie la Campionatul Mondial de hochei pe gheață! Tricolorii s-au impus cu emoții contra Coreei de Sud

România își continuă parcursul senzațional de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață! Selecționata țării noastre a câștigat duelul cu Coreea de Sud, vineri, în cadrul grupei A din Divizia I a competiției. „Tricolorilor” nu le-a fost ușor să îi învingă pe asiatici, care s-au prezentat destul de bine în duelul cu hocheiștii români.

Scorul final a fost 3-2 (1-0, 1-0, 1-2), în partida disputată la Bolzano, în Italia. România a obținut succesul într-un mod incredibil, golul victoriei fiind marcat de Balasz Peter (55:31), într-un punct critic pentru selecționata țării noastre. La acel moment, naționala României evolua în inferioritate numerică.

România, la a doua victorie la Campionatul Mondial de hochei pe gheață!

România nu a avut parte de debutul dorit la Campionatul Mondial, întrucât Italia și Slovenia s-au distrat cu „tricolorii”. Ambele naționale s-au impus cu același scor, 6-1, iar parcursul României părea că va fi unul de coșmar la acest turneu final.

Totuși, hocheiștii din țara noastră s-au regăsit în meciul cu Ungaria, pe care au învins-o cu 2-1. Ulterior, a venit această partidă cu sud-coreenii, iar succesul obținut cu mari emoții a făcut ca România să părăsească ultimul loc din clasamentul competiției.

Naționala „tricoloră” a punctat prima, prin Roberto Gliga (14:38) și Otto Sandor Szekely (38:01). Cu toate acestea, Coreea de Sud a revenit în meci, după reușitele lui Sanghoon Shin (43:02) și Jin Hui Ahn (53:58). După cum am precizat anterior, golul izbăvirii a venit la scurt timp după egalarea sud-coreenilor. Balasz Peter a adus succesul mult așteptat pentru naționala din țara noastră (55:31).

Înaintea celorlalte dueluri de vineri (Slovenia – Japonia și Italia – Ungaria), maghiarii conduceau în clasament cu 6 puncte, fiind urmați de Slovenia (6 puncte), România (6 puncte), Italia (5 puncte), Japonia (4 puncte) și Coreea de Sud (3 puncte).

Ultimele partide se vor disputa sâmbătă. România va da piept cu Japonia, de la ora 13:30, iar niponii vor face totul pentru a obține victoria atât de mult căutată. Ulterior, la ora 17:00, va începe meciul dintre Italia și Coreea de Sud, iar la ora 20:30 se va da startul în duelul dintre Ungaria și Slovenia.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare