Rival pentru Gigi Becali! Un club din Europa îi copiază strategia patronului de la FCSB

În urmă cu un an, Gigi Becali a schimbat strategia la FCSB și a decis să aducă la echipa sa fotbaliști africani, iar acest lucru s-a dovedit a fi un real succes până în momentul de față.

Sheriff Tiraspol și FCSB, cu ochii pe fotbaliștii din Africa de Sud

Tocmai din acest motiv, Becali vrea să continue și să mai transfere la echipa sa jucători de culoare. Ultimul intrat pe lista campioanei României este Asekho Tiwani, un fundaș stânga în vârstă de 19 ani.

FCSB nu este însă singura interesată de Tiwani. Potrivit africanilor, Sheriff Tiraspol stă și ea la pândă pentru apărătorul lateral. Nu este pentru prima dată când formația din țara vecină pune ochii pe același fotbalist pe care Gigi Becali l-a avut în vizor.

În trecut, Siyabonga Ngezana a fost dorit și de Sheriff Tiraspol, însă fundașul central a ales-o în cele din urmă pe FCSB. Clubul din Moldova are o strategie bazată foarte mult pe fotbaliștii străini, iar acest lucru a avut succes, asta după ce moldovenii au obținut rezultate importante inclusiv în Champions League.

Gigi Becali vrea și un atacant din Africa de Sud

Pentru a fi sigur de obținerea acestor rezultate, Gigi Becali a făcut deja primele două transferuri și este aproape să-l repatrieze și pe Florin Tănase, însă nu se oprește aici. Mai vrea alți trei fotbaliști, dintre care unul va veni din străinătate, pentru postul de atacant central.

S-a zvonit că ar fi vorba despre Tshegofatso Mabasa (27 de ani), atacantul celor de la Orlando Pirates, însă sud-africanii au alte planuri cu atacantul. Concret, oficialii clubului tocmai i-au oferit un nou contract (de doi ani, cu opțiune pentru încă doi) și o clauză contractuală de aproximativ 2.5 milioane de euro, iar în momentul de față se negociază.

În cazul în care Mabasa era fotbalistul despre care vorbea Becali, atunci FCSB va avea probleme în privința transferului, asta deoarece Orlando Pirates nu concepe să renunțe la golgheterul său.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare