Religia controversată a lui Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj. Tehnicianul „șepcilor roșii” a decis să devină unul dintre „martori” cu multe decenii în urmă

Ioan Ovidiu Sabău (51 de ani) a vorbit despre apropierea lui de Martorii lui Iehova. Această alegere a provocat multe bârfe de-a lungul carierei.

Ioan Ovidiu Sabău, „Dimpotrivă, religia asta îmi cere”

De-a lungul timpului, o mulțime de zvonuri au apărut cum că Ioan Ovidiu Sabău se accidenta des fiindcă era Martor al lui Iehova și refuza medicamentele. Tehnicianul lui U Cluj a negat toate aceste zvonuri.

” E cel mai ușor să spui tot felul de lucruri fără să întrebi persoana la care te referi. Cel mai simplu era să-l fi întrebat cineva pe medic, care era cu mine în cantonament. Cum să nu iau vitamine? Dimpotrivă, religia asta îmi cere: să am grijă de sănătate. Eu nu pot să fiu Martor fără să am grijă de viața mea! V-am zis, eu am stat trei săptămâni la tratament în Olanda, cu medicamente, cu vitamine. Ce credeți, când Pompiliu Popescu le dădea medicamente celorlalți jucători eu mă ascundeam? Mai circula un zvon: că nu mâncam carne și le ceream jucătorilor, ca antrenor, să nu mănânce carne!

Cum puteți crede așa ceva? Eu am făcut sport de performanță! Bine, azi sunt fotbaliști, atleți vegani, dar pe vremea aia nu exista așa ceva și eu eram în rând cu ceilalți, acceptam același meniu, aceleași medicamente.” a declarat Ovidiu Sabău pentru Gazeta Sporturilor.

Ioan Ovidiu Sabău, ” Nu asta ne cere Biblia!”

– Ce presupune religia? 
– E un mod de viață, nu e ceva de fațadă. Mă ajută să fiu mai echilibrat, să am un respect mai mare pentru cei din jurul meu, să nu am prejudecăți. Astea sunt învățăturile Bibliei. Să nu fim aroganți, să fim mai buni. Nu să fim fanatici, nu asta ne cere Biblia! 

– Ați sărbătorit Crăciunul?

– Păi, nu e o sărbătoare pe care Biblia să ne spună s-o sărbătorim! Uitați-vă la televizor în perioada Crăciunului și vă veți convinge și așa că nu e o sărbătoare creștină. 25 decembrie e o sărbătoare a cărei rădăcină se referă la solstițiul de iarnă. Însă nu e vorba numai despre un caz particular, despre o sărbătoare. Credința te ajută în toate aspectele vieții, te face un om loial, de încredere. Trăsături pe care trebuie să le arăți, nu să le spui. 

– Chiar și când ai de pierdut din cauza trăsăturilor acestora? 

– Bineînțeles. Ar fi ușor să respecți niște principii dacă le-ai avea de respectat numai când câștigi. Vă repet: nu e fanatism! Respect libertatea fiecăruia de a alege. Baza creștinismului este iubirea și acolo unde există iubire nu sunt războaie. Istoria ne spune că toate religiile au fost implicate în războaie. Toți își doresc pacea, dar Martorii lui Iehova, singurii care au refuzat să urască și să ucidă, au fost ei crucificați. E un paradox. S-au spus multe și despre mine…

– Cum ați trecut de la ortodoxism la Martorii lui Iehova?

– Eram în Olanda și au venit la mine doi Martori. Am acceptat un studiu biblic. Eu credeam ceva și am descoperit că Biblia spunea altceva. M-am convins singur, nu m-au convins alții. Ca să crezi trebuie să te convingi tu.” a mai declarat Ioan Ovidiu Sabău despre religia sa.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare