Regele! LeBron James a devenit primul jucător cu 40.000 de puncte în NBA. Video

LeBron James scrie istorie și la vârsta de 39 de ani. Starul formației Los Angeles Lakers a devenit primul jucător care a atins bariera de 40.000 de puncte înscrise în campionatul profesionist nord-american de baschet. Fanii au savurat momentul, deși favoriții nu au reușit să câștige în fața campioanei din NBA.

LeBron James a făcut praf un nou record din NBA

Los Angeles Lakers a pierdut cu Denver Nuggets, campioana en titre a NBA, într-un meci în care a intrat în istorie, după ce LeBron James a stabilit din nou un record. Starul de 39 de ani a înscris 26 de puncte în acest duel și a ajuns la un total de 40.017 puncte. Este primul jucător care depășește această bornă!

În februarie 2023, LeBron James reuşise să doboare recordul de puncte al legendarului Kareem Abdul-Jabbar (38.390 pct). Meciul în care a stabilit acest record nu s-a terminat cu un succes pentru că Los Angeles Lakers nu a câștigat partida cu Denver Nuggets, iar scorul a fost (scor 114-124).

LeBron James și cifrele unei cariere colosale

LeBron James este cel mai vârstnic jucător care evoluează în NBA și are o medie de 25 de puncte pe meci în sezonul cu numărul 21 din cariera profesionistă. El a jucat 11 sezoane la Cleveland, în două perioade, echipă în tricoul căreia a reușit 23.119 puncte. La Miami Heat a câștigat două titluri și a marcat 7.919 puncte, iar cu Lakers a câștigat titlul în anul 2020 și în aproape patru ani a înscris 8.979 de puncte. Vorbim aici doar de punctele pe care le-a reușit în sezonul regulat, pentru că în play-off a izbutit alte 8.023 de puncte

LeBron James a câștigat de patru ori titlul pentru cel mai bun jucător din campionat și a fost tot de patru ori MVP al finalei

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare