Real Madrid a depus plângere împotriva rivalelor Barcelona și Atletico Madrid!

Real Madrid a depus o plângere către Biroul Procurorului General al Spaniei împotriva rivalelor Barcelona și Atletico Madrid, în urma unor evenimente petrecute în această săptămână.

Oficialii clubului blanco susțin că fanii celor două adversare din La Liga au apelat la diferite scandări cu iz rasist la adresa lui Vinicius Junior înainte de meciurile disputate de ele în returul optimilor de finală din UEFA Champions League, în compania celor de la Napoli, respectiv Inter Milano.

Real Madrid a depus plângere împotriva rivalelor Barcelona și Atletico Madrid! Fanii celor două sunt acuzați de abuz rasial la adresa lui Vinicius Junior

Nu ar fi pentru prima dată când fotbalistul brazilian are parte de un astfel de tratament în Spania, fiind deja celebrele episoade în care el a fost abuzat chiar pe stadion la diferite meciuri disputate de Real Madrid în ultimele sezoane.

În acest sens, în urmă cu ceva timp au făcut înconjurul lumii niște imagini cu suporterii lui Atletico Madrid care au spânzurat o figurină care îl reprezenta pe fotbalistul sud-american în vârstă de 23 de ani.

Astfel, după destul de multe episoade de acest gen, oficialii lui Real Madrid au decis în sfârșit să ia atitudine în această chestiune și au informat că au depus o plângere către Procurorul General al Spaniei după episoadele despre care ei susțin că s-au petrecut marți și miercuri.

Comunicatul oficial emis de clubul de pe „Santiago Bernabeu”

„Galacticii” doresc să se solicite către forțele de ordine punerea la dispoziție a imaginilor înregistrate în momentele respective, pentru ca cei responsabili să fie identificați și pedepsiți conform legii.

„Real Madrid a depus o plângere către Biroul Procurorului General pentru infracțiuni de ură și discriminare în urma insultelor rasiste și pline de ură îndreptate împotriva jucătorului nostru Viniciu Junior în apropierea Stadionului Olimpic Montjuic și Stadionului Metropolitan din Madrid înaintea meciurilor FC Barcelona – Napoli și Atletico Madrid – Inter Milano, din Champions League.

Real Madrid îi solicită Biroului Procurorului să le ceară reprezentanților forțelor de ordine înregistrările din ambele locații pentru a-i putea identifica pe autorii acelor insulte rasiste și pline de ură.

Real Madrid condamnă aceste atacuri violente rasiste, discriminatorii și făcute cu ură care s-au petrecut, din păcate în mod repetat, împotriva jucătorului nostru Vinicius Junior. Clubul nostru va continua să lucreze pentru apărarea valorilor fotbalului și sportului și va rămâne ferm în a lupta cu toleranță zero în fața unor astfel de episoade dezgustătoare și împotriva celor care vor continua să apară în viitorul apropiat”, au informat cei de la Rapid prin intermediul unui comunicat oficial postat pe site-ul clubului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare