Real Madrid a dat marea lovitură: „Va deveni un nume istoric în fotbalul mondial”

Se poate spune deja că Real Madrid a dat marea lovitură pe piața transferurillor cu acontarea lui Endrick, atacantul brazilian în vârstă de doar 17 ani de la Palmeiras.

După cum se știe destul de bine, clubul de pe „Santiago Bernabeu” a achitat deja suma de 45 de milioane de euro pentru acest transfer, doar că fotbalistul se va alătura lotului pregătit de Carlo Ancelotti abia după ce va împlini vârsta de 18 ani, așa cum prevăd regulile FIFA în cazul transferurilor jucătorilor la nivel inter-continental.

Selecționerul Braziliei consideră că Real Madrid a dat marea lovitură cu transferul lui Endrick de la Palmeiras

Endrick este considerat de multă lume drept viitorul mare star al fotbalului din Brazilia, iar acest scenariu pare foarte plauzibil în contextul evoluției avute de el sâmbătă seară pe „Wembley” în meciul amical disputat în compania Angliei, când a marcat singurul gol al partidei în minutul 80.

Astfel, atacantul a devenit, la 17 ani și 246 de zile, cel mai tânăr marcator din istoria legendarei arene londoneze, atât când vine vorba despre meciuri internaționale, cât și în cazul partidelor la nivel de cluburi.

De asemenea, Endrick a devenit și cel mai tânăr fotbalist brazilian care marchează pentru naționala „carioca”, de la Ronaldo Nazario în 1994. Prestația avută de el sâmbătă seară l-a determinat pe selecționerul naționalei Braziliei, Dorival Junior, să spună că viitorul jucător de la Real Madrid are în prezent toate premisele pentru a deveni un „nume legendar” în contextul fotbalului mondial.

„Cred că Endrick, dacă va fi în continuare serios și va munci din greu, va deveni un nume istoric pentru fotbalul brazilian și pentru fotbalul mondial. Dar avem nevoie să fim calmi în privința sa, începând de acum. Dar el chiar este diferit, abilitățile sale sunt diferite”, a spus selecționerul Braziliei, citat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Tânărul atacant brazilian a fost aproape de un transfer la Chelsea

Recent, impresarul lui Endrick a dat detalii extrem de interesate despre mecanismele care i-au determinat pe cei de la Real Madrid să plătească o asemenea sumă în schimbul unui adolescent.

„Oamenii din fotbal deja știau despre el, dar acela a fost momentul înj care cluburile mari au intrat în cursă. Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Chelsea și, bineînțeles, Real Madrid.

Este un fotbalist care poate juca la cinci Cupe Mondiale sau chiar mai mult, care poate câștiga Balonul de Aur, acesta este genul de talent pe care îl are și nu sunt mulți jucători de genul ăsta.

Cred că cei de la Real Madrid au decis că nu vor mai rata niciodată un alt talent ca Vini sau Endrick după ce Neymar s-a transferat la Barcelona. Poate asta este o lecție și pentru Chelsea, pentru că ei au fost favoriți la început.

Părinții băiatului au vizitat baza de pregătire de la Cobham și au fost impresionați, dar cei de la Chelsea au fost îngrijorați în legătură cu suma de transfer, iar atunci cei de la Real au intervenit și au fost pregătiți să achite suma dorită de Palmeiras”, a spus Frederico Pena, potrivit The Telegraph.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare