Răzvan Lucescu, aproape eliminat din lupta pentru titlul din Grecia! PAOK Salonic a smuls un punct rușinos la ultima fază contra ultimei clasate din play-off

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul celor de la PAOK Salonic, a făcut un pas greșit în lupta pentru titlul din Grecia, iar contracandidatele au șansa de a se desprinde de trupa românului. Echipa fiului lui „Il Luce” nu a obținut decât un punct din duelul cu Lamia, ultima clasată din play-off. PAOK Salonic a egalat la ultima fază, iar titlul s-a îndepărtat considerabil de clubul pe care Răzvan Lucescu îl pregătește.

Lamia a ajuns la 13 meciuri consecutive fără succes, motiv pentru care trupa românului ar fi trebui să aibă o misiune ușoară, cu atât mai mult având în vedere poziția din clasament. PAOK Salonic nu traversează cea mai bună perioadă, întrucât a suferit o eliminare din Conference League, iar obținerea campionatului pare un simplu vis acum, dat fiind faptul că echipa lui Răzvan Lucescu a făcut legea în actualul sezon din Grecia pentru o bună bucată de vreme.

Răzvan Lucescu, în fața ratării titlului în Grecia! PAOK a ocupat multă vreme prima poziție a clasamentului

O victorie era obligatorie pentru fotbaliștii românului, întrucât PAOK Salonic dorea să țină aproape de AEK Atena și Panathinaikos, formațiile de pe primele două poziții ale clasamentului. După cum am menționat anterior, statutul de favorită al echipei lui Răzvan Lucescu nu a contat prea mult în deplasarea de la Lamia. Gazdele au obținut un punct, însă pot fi supărate după duelul cu PAOK, întrucât adversarii au egalat dramatic, la ultima fază a meciului.

Slivka, mijlocașul celor de la Lamia, a deblocat tabela de marcaj în prelungirile primei reprize. Jucătorii pregătiți de către Răzvan Lucescu nu s-au regăsit în partea secundă, în ciuda presiunii pe care au exercitat-o asupra gazdelor. Într-un final, cu mari emoții, PAOK a smuls remiza în minutul 90+10.

Stefan Schwab, austriacul lui Lucescu, a primit o pasă fenomenală de la Despodov și a marcat, cu câteva secunde înaintea fluierului de final. Situația s-a complicat extrem de tare pentru PAOK. Cu trei etape rămase de disputat din actuala stagiune, clubul pe banca tehnică a căruia stă fiul lui Mircea Lucescu este pe locul trei, cu 68 de puncte, la patru în spatele liderului AEK Atena și la trei în urma lui Panathinaikos, ocupanta poziției secunde.

PAOK, OUT din Conference League! Grecii le-au căzut „victime” belgienilor de la Bruges

Trupa din Grecia a fost învinsă în dublă manșă de Club Bruges, din Belgia, scor 0-1 și 0-2, în faza sferturilor de finală ale Conference League. La finalul partidei retur, antrenorul român de 55 de ani al lui PAOK Salonic a comentat eliminarea din cupele europene, oferind motivele pentru care a considerat că s-a ajuns aici. De asemenea, Răzvan Lucescu a sublinait și performanța pe care echipa sa a reușit-o în ultimele sezoane, atingând fazele importante din competițiile europene de două ori în trei ani.

„Am jucat cu o echipă mai bună decât noi, care a meritat calificarea. Am evoluat bine împotriva unor formații puternice. E un moment incredibil pentru PAOK, în trei ani am ajuns de două ori în sferturi. Astăzi ne-am duelat cu un adversar care joacă diferit, care are mai multă experiență europeană, o altă filosofie de joc, anul trecut a prins UEFA Champions League, are o încredere mai mare și știe cum să pregătească aceste jocuri.

Nu am fost la nivelul care trebuia. Nu vreau să discut motivele. Dar am avut câțiva jucători bolnavi, alții în afara lotului. Unii au intrat pe teren bolnavi. Nu am putut da 150% ca la alte partide. Dacă în tur am fi marcat un gol pe contraatacurile pe care le-am avut, chiar dacă Brugge a fost mai bună, sau dacă am fi egalat înainte de al doilea lor gol (n.r.- în retur), alta putea fi soarta calificării. Sunt mândru de echipă, de ceea ce am făcut. PAOK nu a jucat niciodată în sferturi de două ori în trei ani”, a afirmat Răzvan Lucescu, după eliminarea din Conference League.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare