Răzvan Lucescu a dezvăluit ce sumă trebuie să plătească un club din Europa de Vest dacă îi vrea semnătura. Clauză în funcţie de continent

Răzvan Lucescu este antrenorul momentului şi în Grecia, şi în România. Antrenorul de 55 de ani a câştigat titlul cu PAOK Salonic pentru a doua oară, după performanţa din 2019.

Fostul selecţioner a realizat, la Digisport, o cronică a întregului sezon din campionatul elen.

De ce a fost cel mai dificil trofeu de câştigat

Lucescu junior a descris toate trăirile ce l-au încercat în sezonul recent încheiat în Grecia.

A fost o perioadă grea. După meciul cu Panathinaikos a fost o perioadă de 3 zile în care nu puteam să-mi opresc inima. Era anxietatea că avem mâinile pe trofeu şi l-am putea scăpa. S-a creat o stare specială şi a trebuit să fiu foarte atent. Nu era simplu nici pentru jucători. Lumea ne-a transmis dorinţa uriaşă de a câştiga titlul, era şi orgoliul de a-l câştiga pe terenul lui Aris.

N-a fost greu să-i motivez, erau motivaţi, cum? Era greu să-i facem să-şi menţină calmul. Oricum, meciul a fost tensionat. Ambiţia lui Aris ca PAOK să nu ia titlul pe terenul lor a creat o motivaţie imensă. Am arătat tot ce s-a întâmplat tot anul, le-am adus aminte de meciurile grele pe care le-am avut tot sezonul.

Le-am reamintit de tot parcursul lor fantastic, că nimeni nu ne dădea nicio şansă şi am ajuns să depindem de noi înaintea ultimului meci. A fost un meci pe care l-am început în tensiune (n.r. – cu Aris), golul primit te poate face să te prăbuşeşti. Am rămas în 10 oameni în ultimele 15 minute de joc, cu Aris împins de la spate. Am câştigat şi a urmat descătuşarea.

Bucuria a fost organizată pe stadion. Ne-am urcat în autobuzul descoperit şi ne-am dus în centru, unde au fost 20.000 de oameni.

Este cel mai greu titlu cucerit pentru că PAOK a plecat cu al 4-lea buget, am avut şi Europa până în sferturile de finală. A fost şi play-off-ul, cu grupuri de jucători foarte buni, cu rivalităţi foarte mari, cu încărcătură emoţională extraordinară.

Eu am ajuns acasă pe la 5 dimineaţă, am stat până la 7 să citesc mesaje. A fost acum o petrecere, un grătar, pe o colină, în aer liber, o atmosferă liniştitoare, foarte plăcută”, a spus Răzvan Lucescu pentru sursa amintită.

Lucescu jr. costă 2 milioane de euro pentru Vestul Europei

„Arbitrajul catastrofal. Primul galben în secunda 30, nici n-a fost fault. Nu mai contează… Intenţionat l-a dat afară pe al nostru. Noi am fost duşi către această victorie în campionat de către Dumnezeu. AEK beneficiază de un ajutor imens. Pentru mine important e că pe teren am câştigat campionatul.

Am un sentiment de uşurare imensă. Parcă mi s-au luat 10 tone de pe umeri. Starea emoţională este una specială. PAOK este un fenomen social, are legătură cu ce se întâmplă în viaţa lor. Oamenii au destule probleme, dificultăţi, trăiesc o frustrare faţă de modul în care Atena priveşte Salonicul. Emoţiile pe care le vedem la stadion te aruncă de la o extremă la cealaltă.

Când eram în autobuz, mă uitam la lume, la câtă fericire am produs, mă speriam de ce urmează. Am semnat prelungirea contractului. Clauza este 2 milioane de euro pentru Europa de Vest, 4 milioane de euro pentru celelalte.

Nu știu, am contract, așa că nu m-a interesat nicio discuție până acum cu nimeni, n-am vorbit cu niciun impresar. Oricum, cine vrea să mă ia, trebuie să vorbească cu patronul.

Doamne-fereşte, nu mă gândesc la asta, că sunt cel mai bun antrenor român. Cel mai important este să am în sufletul meu liniştea aceea că mi-am făcut treaba bine„, a mai zis fiul lui Mircea Lucescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare