Răsturnare de situație în cazul Dănuț Lupu. Fostul jucător de la Dinamo și Rapid rămâne în închisoare, anunț de ultimă oră

Dănuț Lupu rămâne în închisoare! Fostul internațional nu poate fi eliberat pentru că procurorii au decis să conteste după doar o zi decizia de la Judecătoria Sectorului 5. Cazul va fi din nou judecat săptămâna viitoare.

Dănuț Lupu rămâne închis. Procurorii au atacat decizia de eliberare condiționată

Dănuț Lupu trece din nou prin mari emoții. A trecut cu bine de primii doi pași și ar fi putut fi eliberat, dar procurorii nu au fost de acord și au făcut apel, așa că va rămâne după gratii. Fostul internațional a ispășit peste jumătate din fracția minimă a pedepsei, iar pe 28 februarie a primit un aviz favorabil de la comisia de eliberare condiționată a Penitenciarului Rahova.

Pe data de 7 martie 2024, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au admis propunerea de eliberare condiţionată a lui Dănuț Lupu, potrivit documentelor instanţei. Avocata a prezentat chiar un document prin care explica faptul că fostul jucător al naționalei va fi angajat la Dinamo, fără să specifice la ce entitate cu acest nume se referă.

„Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: În baza art. 587 Cod procedură penală şi art. 95 din Legea nr. 254/2013, admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la persoana condamnată LUPU DĂNUŢ. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate de sub puterea m.e.p.î. nr. 134/2023 emis în baza st. pen. nr. 79/2023 a Judecătoriei Cornetu, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni şi 10 zile închisoare, dacă nu este arestat în altă cauză. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere.

Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că a fost asistat juridic de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 07.03.2024”, se arata în Hotarârea 651/2024 07.03.2024 de eliberare condiționată.

Citește și: EXCLUSIV | Surpriză uriașă în cazul eliberării lui Dănuț Lupu! Președintele CS Dinamo neagă că i-ar fi făcut o ofertă

Doar că după o zi, procurorii au atacat decizia instanței, după cum susține prosport.ro. Au avut trei zile la dispoziție să formuleze acest document și au reacționat după doar o zi. În urma acestei decizii, Dănuț Lupu va mai rămâne închis încă cel puțin o săptămână.

Fostul internațional român a primit o condamnare de 7 luni și 10 zile la începutul lunii octombrie 2023 după ce a surprins la volan deși nu avea acest drept, permisul fiindu-i suspendat tot după o decizie a instanței.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare