Radu Drăgușin, mesaj din Germania pentru fanii României, înainte de EURO 2024. Ce obiectiv şi-au stabilit tricolorii, în vestiar

Radu Drăgușin a fost primul dintre elevii lui Edi Iordănescu care a susţinut o conferinţă de presă în Germania. Fundaşul lui Tottenham a vorbit despre obiectivele pe care şi le-au impus tricolorii înainte de EURO 2024, dar şi despre cariera lui din Anglia.

Apărătorul în vârstă de 22 de ani le-a mulţumit suporterilor că încurajează naţionala în număr mare. Sute de români au fost alături de echipă la primul antrenament de la Wurzvburg.

Antrenament Romania la EURO 2024. Sursa foto: Sportpesurse.ro

Obiectiv la EURO 2024: naţională „să iasă” din grupe

Radu Drăgușin a confirmat că atmosfera bună din lot este princpalul atu al României la turneul final din Germania.

Suntem bucuroși că suntem aici, la Wurzvburg, și foarte mulți fani au venit să ne urmărească antrenamentul de azi, așteptăm mulți și la meciuri. Facilitățile de la cantonament și cele de la stadio sunt excelente, avem toate condițiile pentru un EURO de excepție. E mult entuziasm printre noi, de când am aterizat și am văzut câți români ne-au așteptat.

Starea pozitivă de la începutul cantonamentului nu s-a schimbat după cele două teste pe care le-am avut, cu Bulgaria și Liechtenstein. Această atmosferă ne-a calificat, până la urmă la EURO 2024. Aceste amicale ne-au dat multe răspunsuri, pentru că am fost sinceri cu noi și între noi.

Noi am plecat cu gândul că vrem să ieșim din grupă la EURO 2024. Și cred că e un obiectiv pe care putem să-l atingem. Noi mereu am fost underdogs, iar această poziție ar trebuie să ne dea încrederea că putem face un turneu final bun. Nu suntem însă neapărat oustideri în această grupă. Vom analiza și vom face un plan pentru a câștiga meciul cu Ucraina.

Poate fanii nu-și dau seama cât de importanți sunt ei pentru noi, în momentele decisive. Atunci închid ochii și cânt alături de 30-40 de mii de oameni. E greu de descris ce simt, e de nedescris, când toți te îndeamnă la luptă. E primul din momentele în care îmbrac acest tricou când simt o responsabilitate incredibilă„, a afirmat Drăguşin în Germania.

Drăguşin nu joacă pentru „gura lumii”

„Am învățat de-a lungul carierei mele de până acum, deși e destul de scurtă, de la jucători foarte importanți alături de care am jucat, să nu joc pentru a atinge așteptările din exterior în mod neapărat, ci să-mi demonstrez mie și familiei că pot să-mi fac un nume în fotbal.

E o lume total diferită la Tottenham, tot ce învăț acolo mă ajută să devin un fotbalist mai bun. Nu neapărat lucruri specifice, defensive, am învățat până acum care să mă ajute la națională, pentru că acolo ne apărăm diferit.

Dar felul în care reușești să te mulezi pe cererile antrenorului te ajută să devii un jucător mai bun”, a mai spus stoperul nostru.

Reghecampf are încredere în Radu Drăgușin

Laurențiu Reghecampf (48 de ani) a discutat despre importanța lui Radu Drăgușin, prezent la acest turneu final.

„Eu mi-aș dori ca el să se impună mult mai mult și la echipa națională, adică aparițiile lui să fie mult mai convingătoare. Ca să fii lider, nu trebuie să vorbești.

Să se impună în Anglia, da, sunt sigur că o să se impună sau, dacă nu, va pleca la o altă echipă de top, tot într-un campionat puternic, a ajuns la un nivel la care poate să-și aleagă și să ajungă la echipe bune.

Este de lăudat, numai că el nu vine din campionatul intern, el pleacă de tânăr, vine din străinătate.” a spus Reghe, la Sport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare