Laurențiu Reghecampf are încredere în Radu Drăgușin! Ce trebuie să facă fundașul pentru a deveni un lider

În jurul zilei de luni, Echipa Națională a României a plecat spre Germania pentru a participa la EURO 2024. Laurențiu Reghecampf (48 de ani) a discutat despre importanța lui Radu Drăgușin, prezent la acest turneu final.

Laurențiu Reghecampf, „Ca să fii lider, nu trebuie să vorbești”

Laurențiu Reghecampf a câștigat șapte trofee din 2013 până în prezent cu FCSB și Al-Wahda. Unul dintre cei mai buni antrenori români din ultimul deceniu a spus că-și dorește ca Radu Drăgușin să devină un lider al echipei naționale și să-și îmbunătățească evoluțiile în tricoul României. 

Prezența în lotul lui Tottenham este una incertă. Însă, antrenorul este convins că fundașul de numai 22 de ani se va transfera la echipă cu pretenții din Europa.

„Eu mi-aș dori ca el să se impună mult mai mult și la echipa națională, adică aparițiile lui să fie mult mai convingătoare. Ca să fii lider, nu trebuie să vorbești.

Să se impună în Anglia, da, sunt sigur că o să se impună sau, dacă nu, va pleca la o altă echipă de top, tot într-un campionat puternic, a ajuns la un nivel la care poate să-și aleagă și să ajungă la echipe bune.

Este de lăudat, numai că el nu vine din campionatul intern, el pleacă de tânăr, vine din străinătate.” a spus Reghe, la Sport.ro.

În sezonul abia finalizat, Radu Drăgușin a strâns nouă prezențe pentru Tottenham, iar cinci dintre ele au fost ca titular.

Mihai Stoichiță: „Vrem să trecem de grupe, apoi orice este posibil”

 Oficialul FRF a dezvăluit care este obiectivul României la EURO 2024 și a făcut o comparație cu Mondialul din 1994. În acea perioadă, trupa lui Anghel Iordănescu a ajuns în sferturile de finală și a fost una dintre cele mai bune naționale ale turrneului final din America.

„Vrem să trecem de grupe, apoi orice este posibil. Cine se gândea înainte de Campionatul Mondial din 1994 că vom ajunge în sferturile de finală?

Într-adevăr, atunci aveam mai mulți jucători la echipe importante din Europa, însă acum avem un efectiv tânăr, chiar cred că avem una dintre cele mai tinere echipe de la acest european.

Cred că jucătorii noștri urmează să joace pentru echipe importante din continent. Asta cred eu că este diferența: existau jucători deja consacrați.” a declarat Mihai Stoichiță.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare