Radu Drăguşin, dezvăluiri din sânul echipei naţionale. Ce este „Camera adevărului” în care Edi Iordănescu îi cheamă pe tricolori

Radu Drăguşin (22 de ani) a fost jucătorul cu cea mai bună cotă din lotul echipei naţionalei, la EURO 2024. Fundașul cumpărat de Tottenham de la Genoa pentru 30 de milioane de euro a evoluat în toate cele patru partide ale României de la turneul final.

Stoperul nostru a povestit trăirile deosebite pe care le-a experimentat în Germania, precum şi discuțiile directe cu Edi Iordănescu.

Drăguşin şi tricolorii, în „Camera adevărului”

Apărătorul naţionalei a amintit despre relaţia strânsă pe care jucătorii o au cu selecționerul Edi Iordănescu.

Am rămas cu momentul încheierii primului meci, când tot stadionul a fost o explozie de bucurie. Cred că am înţeles un lucru foarte important, coeziunea dintr-o echipă. Lucrurile au venit oarecum natural, pe mine m-au introdus în grupul lor foarte bine, asta mi-a dat o putere în plus.

Mister (n.r. – Edi Iordănescu) a avut un rol în închegarea acestui grup. Personal, ce am apreciat mereu la Mister… că nu a ezitat să ne zică direct ce trebuie îmbunătăţit. Noi avem „Camera adevărului” în cantonament, în care ne spune tot ce avem de făcut.

Mi-au scris mulţi oameni din fotbal, şi de la Genoa, şi de la Tottenham, m-au urmărit în acest turneu. Rezumatul mesajelor este că lumea ne mulţumeşte că i-am făcut mândri.

Să ajungem să facem o atmosferă cum am făcut-o la acest turneu este un lucru la care nu m-am gândit niciodată că o să fac în această viaţă. M-au marcat în sens pozitiv. Şi noi suntem mândri de suporterii noștri.

(n.r. – E o presiunea cota ta ridicată?) Eu niciodată n-am văzut-o ca pe o presiune, este o presiune de a juca mai bine, de a mă perfecţiona.

Anglia este locul în care am vrut să joc, să mă dezvolt. Am aflat pe pielea mea că este cel mai puternic campionat din lume. Mai am multe de învăţat, vreau să joc multe meciuri acolo, să capăt experienţă„, a spus Radu Drăguşin la Digisport.

A visat să joace în Premier League

Acolo, în Anglia, jocul este mult mai deschis, se joacă contraatac, jucătorii sunt de forţă, de explozie. În Italia, este mai aşezat jocul. În Anglia, sunt mai mult faze, mai multe goluri, de asta îmi place. Vreau să dau mai mult, decizia e la antrenor. Tot ce pot să fac este să arăt că merit să joc.

Am fost tratat cu mult respect şi profesionalism, n-am simţit vreo diferenţă sau un tratament special, la Tottenham. Eu mă consider un fotbalist foarte determinat şi corect cu fotbalul. La bază, este faptul că, fără muncă, talentul este nimic. Niciun jucător nu este perfect, vă las pe voi să analizaţi (n.r. – defectele).

La faza golului 2 cu Olanda, am avut impresia că nu mai ajunge la acea minge. Din păcate, a ajuns. Sunt jucători valoroşi, pe care nu trebuie să-i laşi să respire.

Peste 2 ani… obiectivul nostru este să fim la Cupa Mondială. Superstiţii nu am. În ziua meciului, îmi place să fiu cât de relaxat pot”, a mai spus Drăguşin pentru sursa amintită.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare