Radu Drăgușin, deasupra tuturor în România – Ucraina 3-0 de la EURO 2024! Cifre de senzație pentru fundașul lui Tottenham

Radu Drăgușin a avut o prestație de excepție în meciul România – Ucraina 3-0, primul din Grupa E de la EURO 2024, disputat luni pe „Allianz Arena” din Munchen.

Fundașul central în vârstă de 22 de ani de la Tottenham a fost pur și simplu de netrecut în această partidă, motiv pentru care la un moment dat în timpul jocului chiar a fost aclamat la scenă deschisă de către cei peste 30.000 de fani români prezenți pe stadion.

Radu Drăgușin a înregistrat cifre pur și simplu impresionante la finalul meciului România – Ucraina 3-0 de la EURO 2024

Fostul fotbalist de la Juventus sau Genoa, printre altele, nu a pierdut nici măcar un duel în acest meci, nici aerian, nici la sol, nu a comis niciun fault, a recuperat trei baloane și a respins alte zece, cifre puse la dispoziție de către jurnalistul italian Fabrizio Romano prin intermediul paginii sale de X, fostul Twitter.

Jocul prestat de Drăgușin în acest meci nu a făcut decât să confirme ceea ce au scris jurnaliștii englezi de la BBC Sport despre el în timpul primei reprize: „Păstrați un ochi pentru copilul care este fundaș central la România. Cel mai bun fundaș din Serie A în prima parte a sezonului trecut. Radu Drăgușin. Apoi a semnat pentru Spurs și și-a făcut loc în echipă spre finalul sezonului. Nu a fost o surpriză că atunci Spurs a început să nu mai primească atât de multe goluri. Va fi unul dintre numele importante de la acest turneu”.

Fundașul central român, subiect de polemică în Anglia

Pe de altă parte, internaționalul român de la Tottenham a fost și criticat la finalul acestei partide, de către fostul fotbalist de la Liverpool Danny Murphy, în prezent analist BBC, pe motiv că, în viziunea acestuia, s-a bucurat excesiv la finalul jocului de pe „Allianz Arena”.

„Cred că el a simbolizat tot ce este bun despre România de astăzi. Totuși, nu cred că ar trebui să sărbătorești că-ți faci treaba atât de mult. Pe bune, revino-ți!”, a spus fostul mijlocaș, care însă la scurt timp a fost contrazis de anumiți jurnaliști din Anglia, care au notat:

„Fostul mijlocaș nu se poate înșela mai mult în privința sărbătorii după un meci crucial. Dacă ești de părere că jucătorii nu ar trebui să sărbătorească atunci când își fac treaba, atunci atacanții nu ar trebui să sărbătorească când marchează un gol, doar pentru că își fac treaba?”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare