Problemă uriașă pentru Pep Guardiola înaintea meciurilor decisive din acest sezon! Titularul lui City este OUT pentru ultima etapă de Premier League și pentru finala Cupei cu rivala United

Pep Guardiola se confruntă cu o problemă uriașă înaintea ultimelor două meciuri ale lui Manchester City din acest sezon, care le pot aduce „cetățenilor” încă două trofee.

Campioana en-titre a Angliei va juca la finalul acestei săptămâni pe teren propriu cu West Ham United în ultima etapă a acestei stagiuni de Premier League.

Pep Guardiola, fără Ederson la ultimele două meciuri din acest sezon

Gruparea din Manchester are în prezent un avans de două puncte în fruntea clasamentului față de Arsenal, iar „tunarii” lui Mikel Arteta au programat în ultima rundă meci cu Everton, de asemenea „acasă”. Așadar, Manchester City este mare favorită la câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv.

De asemenea, pe data de 25 mai, „cetățenii” se vor duela pe „Wembley” cu marea rivală Manchester United în finala FA Cup. Așadar, se poate spune că următoarele două jocuri, ultimele din acest sezon, sunt și cele mai importante pentru cei de la City în actuala stagiune.

Doar că Pep Guardiola nu se va putea baza în aceste două dueluri pe portarul titular Ederson, informează BBC Sport. Brazilianul în vârstă de 30 de ani s-a accidentat în timpul meciului din deplasare cu Tottenham de la mijlocul acestei săptămâni.

El s-a ciocnit la un moment dat în repriza secundă cu fundașul central Cristian Romero și a suferit o fractură de orbită la unul dintre cei doi ochi. Fostul jucător de la Benfica a acuzat în timpul jocului de la Londra o oarecare amețeală după acel impact, motiv pentru care Guardiola a decis să îl înlocuiască pe sud-american cu Stefan Ortega în minutul 69.

Stefan Ortega va apăra cu West Ham United și Manchester United

Ederson nu a părut deloc încântat de această decizie a antrenorului spaniol, chiar dacă era clar că nu se afla chiar în cea mai bună stare în acele momente. În cele din urmă, în mod evident, el a fost nevoit să se supună și să părăsească terenul.

Acum, verdictul oferit de medicii de la Manchester City nu a făcut decât să întărească decizia luată atunci de Pep Guardiola. Astfel, Ederson nu va putea apăra în aceste două meciuri cu West Ham United și Manchester United, iar locul său în poartă va fi luat tot de către rezerva Stefan Ortega.

Doar că această situație s-ar putea dovedi nu chiar atât de problematică pentru „cetățeni” așa cum s-ar putea crede, pentru că portarul german în vârstă de 31 de ani a reușit să se facă remarcat în acel meci cu Tottenham, atunci când l-a blocat excelent pe Son din poziție de 1 la 1, la scorul de 1-0 pentru Manchester City.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare