Primul turneu la care Simona Halep vrea să joace după trei luni de pauză. A câştigat competiţia de două ori, în 2018 şi în 2022

Simona Halep se antrenează pentru a reveni la o formă fizică şi medicală propice unei competiţii oficiale. Cel mai recent meci jucat de sportiva de 32 de ani este cel demonstrativ de la Cluj-Napoca.

Dar fosta campioană de la Roland Garros sau Wimbledon intenționează să joace cât mai repede într-o partidă care să conteze.

Halep se antrenează pentru Toronto

Simona intenționează să joace la începutul lunii august la turneul de la Toronto. Această competiţie se desfășoară în săptămâna de după cea în care are loc turneul de la Jocurile Olimpice, Simona Halep având însă speranțe minime să joace la Paris.

Pentru a juca la Toronto, Simona Halep are în continuare nevoie de un wild-card, pe care nu l-a primit la Roland-Garros și pe care nu l-a solicitat la Wimbledon, ea aflându-se în continuare în refacere.

Cine va fi noul antrenor al Simonei

Horia Tecău și Andrei Pavel sunt priele două variante de antrenor pentru Simona Halep. Printre variantele de luat în seamă se numără, deci, Horia Tecău, un foarte bun prieten de-al său, antrenorul nejucător al echipei de Billie Jean King a României, și Andrei Pavel, cu care a mai colaborat în trecut.

Chiar şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, îl vede pe Horia Tecău favorit să colaboreze cu Simona Halep.

„Simona va vorbi cu Horia. Se vor întâlni în America și vor stabili calendarul competițional. El e antrenorul coordonator al lotului olimpic și al echipei de Billie Jean King Cup. Ei împreună stabilesc ce și cum. Nouă ne revine sarcina să facem demersul pentru derogări.

(n.r. – dacă e Horia Tecău antrenorul potrivit și pentru Simona Halep?) Pentru fete, Horia Tecău e cel mai potrivit. Mai ales că oarecum au fost colegi de generație, a crescut împreună cu Simona la Constanța, e un pic mai mare ca ele, are experiență.

Da, cred că e cel mai potrivit pentru toate. Nu-l poate lua nimeni peste picior că a venit el să le dea sfaturi. Pentru că există și tendința asta. Dar cu Horia, nici Simona nu-și permitea ce-și permitea cu ceilalți.

Horia impune respect, e și el câștigător de Grand Slam, plus prestanța lui, atitudinea lui, caracterul lui”, a declarat George Cosac, conform Cancan.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare