OFICIAL | Dinamo are un nou antrenor! Cine i-a luat locul lui Xavi Pascual

Dinamo și-a numit noul antrenor, după ce Xavi Pascual s-a despărțit de echipa pe care a pregătit-o în ultimele trei sezoane.

David Davis, noul antrenor al lui Dinamo

În cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie, Dinamo a anunțat venirea spaniolului David Davis. Acesta a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și a oferit primele sale declarații din noua postură.

OFICIAL: David Davis, noul antrenor al campioanei României!

Campioana României la handbal își continuă proiectul cu un nou antrenor de top mondial. Tehnicianul spaniol David Davis (47 de ani) vine la București pentru a duce mai departe povestea de succes a handbalului dinamovist. Acesta a semnat un contract pe două sezoane, începând cu 1 iulie.

‘Sunt încântat și fericit să mă alătur echipei Dinamo. Pentru mine este o onoare să preiau ștafeta de la Xavier Pascual și voi face tot posibilul să luptăm cu toții, împreună și în fiecare zi, pentru cele mai înalte obiective. Nimic nu poate fi mai incitant ca revenirea în Europa. Abia aștept să încep munca’, a declarat David Davies.

David Davis este unul dintre numele mari ale handbalului mondial, câștigător al EHF Champions League atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Ca jucător, are în palmares un titlu mondial cu naționala Spaniei (2005), un argint european în 2006 și bronz olimpic în 2008. A jucat la echipe de top, cu rezultate remarcabile, însă cele mai mari performanțe le-a obținut la BM Ciudad Real (Spania), cu care a câștigat de trei ori EHF Champions League (2006, 2008, 2009).

Cariera de antrenor și-a început-o la Vardar, cu care a câștigat EHF Champions League în 2017, din postura de antrenor secund. A antrenat ca principal naționala Egiptului (2018-2019), Telekom Veszprem (2018-2021), Vardar (2022) și Al Ahli (Egipt). A fost declarat cel mai valoros antrenor în EHF Champions League 2020 și a fost prezent de patru ori consecutiv în EHF Final 4 (2017-2020), cu Vardar și Veszprem
„, a transmis Dinamo.

Mesaj emoționant transmis de Xavi Pascual

Xavi Pascual s-a despărțit de Dinamo în stil de mare campion, prin intermediul unui amplu mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a secției de handbal, în care a dorit să le mulțumească tuturor oamenilor alături de care a colaborat în ultimii trei ani în „Ștefan cel Mare”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare