O româncă a uimit America după ce s-a luat ”la trântă” cu un star al NBA. Cum s-a terminat lupta dintre Sabrina Ionescu și Stephen Curry

O româncă a uimit America, după ce a înfruntat un star din NBA într-o probă a All-Star Game-ului din Statele Unite. Este vorba de Sabrina Ionescu, în vârstă de 26 de ani, care evoluează în liga profesionistă feminină de baschet (WNBA).

Recent, aceasta a participat la un concurs direct al aruncărilor de trei puncte, pe Arena Lucas Oil Stadium, aparținând celor de la Indianapolis Colts (NFL). I s-a alăturat și Steph Curry, vedeta de la Golden State Warriors, în proba „Stephen vs Sabrina”, pentru un duel de senzație.

O româncă a uimit America după All-Star Game

Sabrina Ionescu, jucătoarea de baschet din Statele Unite ale Americii care are părinți români, evoluează pentru New York Liberty, echipă la care a ajuns în anul 2020. În 2023 a reușit o performanță extraordinară, câștigând concursul WNBA de trei puncte. Atunci, a înscris 25 de coșuri din 27 de încercări, marcând 37 de puncte, stabilind un record al evenimentului, devansând-o pe Allie Quigley (30 de puncte).

Stephen Curry, legenda formației Golden State Warriors, campion NBA de patru ori, i-a lansat o provocare celei mai bune jucătoare din WNBA, anume participarea la un concurs televizat.

Marele eveniment a avut loc în NBA All-Star Weekend, iar Sabrina Ionescu nu a dezamăgit, oferind o prestație extraordinară. Jucătoarea de origine română din WNBA a fost învinsă de Curry, cu scorul de 29-26.

Sabrina Ionescu, cea mai bună jucătoare din WNBA în 2022 și 2023

Baschetbalista celor de la New York Liberty a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiției în două sezoane consecutive, 2022 și 2023, după statisticile uluitoare pe care le-a oferit iubitorilor acestui sport. În 2023, Sabrina Ionescu a înregistrat o medie de 17 puncte marcate pe meci. Nu a stat deloc rău nici la capitolul recuperărilor, unde a reușit aproape șase pe partidă.

De asemenea, aceasta a devenit primul jucător din National Collegiate Athletic Association (bărbați și femei) care a adunat 2.000 de puncte marcate, 1.000 de recuperări și 1.000 de pase decisive reușite. În acest sezon, a înscris 602 puncte pentru echipa sa, fiind și pasatoare decisivă în 191 de rânduri. În același timp, a oferit și 204 pase decisive.

Sabrina Ionescu este născută în Statele Unite ale Americii. Tatăl său a plecat din România în iarna lui 1989, în timpul Revoluției, iar soția sa i-a urmat calea, la șase ani distanță. La scurtă vreme după, pe 6 decembrie 1997, se năștea Sabrina, la Walnut Creek, în statul California.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare