Numele lui Lionel Messi i-a salvat viața. O femeie de 90 de ani, poveste emoționantă: de ce a iertat-o un terorist Hamas. Foto

Numele lui Lionel Messi are putere și în cele mai dificile clipe. O femeie de 90 de ani a povestit că un terosist Hamas a intrat în casa ei și a vrut să o împuște, dar s-a răzgândit în momentul în care i-a vorbit despre Argentina și despre starul naționalei. La plecare au făcut și o poză.

Lionel Messi „a salvat” o bunică din mâinile unui terorist Hamas

Lionel Messi este cunoscut în lumea întreagă și de multe ori numele lui este folosit ca un adevărat talisman. Doar că acum este prima oară când salvează o viață. Jurnaliștii de la Marca au scris despre povestea impresionantă a unui femei de 90 de ani. Ester Cunio era singură în casă pe 7 octombrie, ziua în care teroriștii Hamas au intrat în Israel și au ucis, conform bilanțului oficial, 1.139 de persoane.

Unul dintre atacatori a intrat și în locuința ei, înarmat cu un armă automată. Scopul lui era clar: să împuște mortal pe toți cei care îi ieșeau în cale. A fost însă un moment care a schimbat radical soarta acestei întâlniri.

„I-am spus să nu vorbească cu mine pentru că nu înțelegeam limba lui. Limba arabă și eu vorbesc stâlcit ebraică. Vorbesc spaniolă argentiniană, așa că el întreabă ce este Argentina. Apoi îmi spune: «Te uiți la fotbal?». Mi-a spus că îi place și i-am spus că sunt din țara lui Messi. A fost surprins și mi-a spus că îl iubește pe Messi”, a povestit Ester Cunio.

Femaia a povestit că teroristul care avea masca pe față a făcut apoi un gest surpriză, un selfie care a ajuns în presa din lumea întreagă.

„Și-a pus brațul pe umărul meu, mi-a dat pușca, m-a pus să fac semnul păcii și am făcut poza. Acum sper că, dacă Messi urmărește asta și vede că am fost salvat datorită lui, l-aș ruga să-mi ajute nepoții care sunt încă răpiți. Sunt copii buni. Numele lor sunt David și Ariel”, a spus bunica, potrivit Marca.

Deși povestea este celebră, Lionel Messi nu a avut nicio reacție pe această temă. Argentinianul joacă la Inter Miami în MLS, iar echipa lui se află pe primul loc în Conferința de Est.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare