Nu este Liverpool și nici Barcelona! Sky Sports anunță cu ce nume uriaș din Europa negociază Xabi Alonso

Xabi Alonso este un antrenor în mare vogă în Europa după ce a reușit să ajungă cu Bayer Leverkusen pe prima poziție în Bundesliga. Spaniolul are o mulțime de oferte și pare tentat să accepte propunerea de ultimă oră de la Bayern Munchen. Jurnaliștii de la Sky Sports au anunțat că bavarezii vor să achite clauza de reziliere.

Xabi Alonso negociază un contract Bayern Munchen

Barcelona și Liverpool sunt echipele ai căror oficiali tânjesc după Xabi Alonso, antrenorul care face minuni în Germania. Cu el pe bancă, Bayer Leverkusen și-a sufocat rivalii din campionat aflându-se pe primul loc în Bundesliga, la 10 puncte de rivala Bayern și la 14 puncte de Stuttgart. Iar până la finalul campionatului mai sunt doar zece etape. Bayern Munchen a câştigat ultimele 11 titluri în Bundesliga, în timp ce Leverkusen nu are în palmares niciun titlu.

„Am lucrat bine până acum, dar mai sunt zece meciuri rămase şi multă muncă pentru noi, pentru toate echipele, iar acum mergem în Europa League pentru a încerca să continuăm la fel de bine cum am făcut-o până acum şi, cu puţină şansă, să putem trece în turul următor. Asta este ceea ce vom face.

Prin urmare, continuăm să ne stabilim obiective scurte pentru sezon. Suntem încă la începutul lunii martie. Vom vorbi despre asta mai târziu”, a explicat antrenorul, după ultimul succes, care i-a adus echipei sale o serie record de 34 de meciuri consecutive fără înfrângere.

Oficialii lui Bayern Munchen au pus ochii pe Xabi Alonso și au început deja negocierile, susțin jurnaliștii de la Sky Sports, în condițiile în care Thomas Tuchel va părăsi echipa la finalul sezonului. Conducătorii campioanei pregătesc în acest fel o dublă lovitură: aduc un antrenor energic și priceput, dar și slăbesc echipa care le-a dat atâtea bătăi de cap în acest sezon. Sursa citată spune că tehnicianul spaniol a acceptat discuțiile deși mai are contract până în iunie 2026. Cei care conduc gruparea din Bavaria i-au dat asigurări că vor achita în vară clauza de reziliere în valoare de 25 de milioane de euro.

Xabi Alonso are 42 de ani și în ultimii trei ai carierei de jucător a îmbrăcat tricoul lui Bayern Munchen, în perioada 2014-2017. În ultima perioadă s-a zvonit că ar putea ca din vară să antreneze Liverpool, în condițiile în care Jurgen Klopp și-a anunțat plecarea la finalul sezonului. Și oficialii de la FC Barcelona l-ar vrea în locul lui Xavi.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare