NEWS ALERT | Xavi a fost demis de la Barcelona! Cine urmează să îi ia locul

În cursul zilei de vineri, 24 mai, Barcelona s-a despărțit de Xavi (44 de ani), antrenorul aflat din noiembrie 2021 pe banca echipei.

Xavi, demis de la Barcelona

Deși ajunsese la un acord de prelungire a contractului cu Barcelona, Xavi a părăsit banca formației blaugrana. Anunțul catalanilor vine într-o perioadă în care s-a scris din ce în ce mai mult despre negocierile cu Hansi Flick și șansa acestuia de a prelua echipa spaniolă.

Relația dintre Xavi și Laporta s-a degradat semnificativ în ultima perioadă, iar președintele Barcelonei a decis să renunțe la tehnicianul care a cucerit titlul de campion în sezonul precedent.

Președintele FC Barcelona, ​​Joan Laporta, l-a informat în această după-amiază pe Xavi Hernández că nu va continua ca antrenor al primei echipe în sezonul 2024-25.

Întâlnirea a avut loc la Joan Gamper Sports City și au fost prezenți vicepreședintele sportiv, Rafa Yuste, și directorul sportiv, Anderson Luís de Souza, Deco, precum și asistenții lui Xavi, Òscar Hernández și Sergio Alegre.

FC Barcelona vrea să-i mulțumească lui Xavi pentru munca sa ca antrenor, care se adaugă unei cariere de neegalat ca jucător și căpitan de echipă, și îi dorește tot norocul din lume.

Xavi Hernández își va antrena ultimul meci ca antrenor al primei echipe duminică la Sevilla. În zilele următoare, FC Barcelona va raporta noua structură a primei echipe„, a transmis Barcelona.

Cum l-a enervat Xavi pe Laporta

Declaraţiile din ultimele zile ale tehnicianului l-au dezamăgit destul de tare pe președintele Joan Laporta. Şefii Barcelonei au fost deranjați de comentariile făcute de Xavi la conferința de presă premergătoare meciului cu Almeria.

„Ne aflăm într-o situație financiară foarte grea, condiții în care nu ne putem bate la titlu cu Real Madrid în sezonul viitor, nici n-avem cum să fim competitivi în Europa.

Ăsta e adevărul, s-au dus vremurile de acum 25 de ani în care Barca își putea permite orice achiziție. Antrenorul trebuia să spună doar vreau jucătorul ăsta sau celălalt!”, a spus Xavi.

Președintele Joan Laporta și directorul sportiv Deco au fost foarte deranjaţi de declaraţiile lui Xavi Hernandez.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare