Motivul uluitor pentru care fotbalistul român a ratat transferul la Real Madrid: „Nu era dispus să plătească să se ducă acolo”

Motivul uluitor pentru care fostul fotbalist român Cristi Chivu a ratat transferul la Real Madrid a fost dezvăluit recent de către fostul agent FIFA Victor Becali, cel care îl reprezenta pe acesta la momentul respectiv.

Este vorba despre momentul iulie 2007, atunci când fostul căpitan al echipei naționale a României a fost transferat de Inter Milano de la AS Roma în schimbul sumei de 18 milioane de euro.

Motivul uluitor pentru care Cristi Chivu a ratat transferul la Real Madrid în 2007, dezvăluit recent de Victor Becali

Atunci, fostul fundaș stânga, care a evoluat destul de mult în cariera sa și pe poziția de fundaș central, a fost dorit și de Real Madrid, dar și de FC Barcelona, informație confirmată de Victor Becali.

El a explicat că s-a ajuns chiar la negocieri concrete între părți, iar, întrucât cele trei cluburi au oferit sume de transfer similare, decizia i-a aparținut în totalitate fostului fotbalist la acel moment.

Diferența a fost făcută de capitolul reprezentat de salariul pe care Cristi Chivu urma să îl aibă la noua echipă, contractul oferit de Inter fiind net superior propunerilor făcute din acest punct de vedere de cele două cluburi legendare din Spania, aspect care de altfel a și cântărit decisiv în cele din urmă, în mod evident.

Ce i-a transmis la acel moment marele Predrag Mijatovic fostului căpitan al naționalei României

În plus, potrivit spuselor lui Victor Becali, a contat foarte mult atunci și faptul că fostul mare fotbalist Predrag Mijatovic, director sportiv la Real Madrid la acea vreme, i-ar fi transmis lui Chivu că ar trebui să accepte salariul oferit de „galactici”, chiar dacă era unul mai mic în comparație cu cel primit de la Inter, întrucât în perioada aceea existau fotbaliști care chiar ar fi dorit să plătească anumiți bani doar pentru a putea îmbrăca tricoul blanco, fiind vorba, bineînțeles, mai mult despre o glumă.

„Când am fost cu Chivu atunci, când s-a dus la Inter, el spunea să nu îi mai spun nimic. Păi cum să nu îți mai spun? Nu hotărăști tu? «Nu, că mă zăpăcesc de cap».

Ba era Barcelona, ba Real Madrid, ba Inter. L-a convins Inter. Una că era acolo, cunoștea fotbalul. Dar ofertele de la Barcelona și de la Real Madrid erau mult mai mici, era o diferență de câteva sute de mii de euro la salariul lui. Dacă ar fi fost o diferența de două, trei, patru, cinci sute de mii, nu ar fi fost niciun fel de problemă. Ar fi ales la vremea aia Barcelona sau Real Madrid, nu?

Dar Mijatovic a spus că ar fi fotbaliști care ar plăti să vină la Real Madrid. El nu era dispus să plătească să se ducă la Real Madrid. Ca bani erau amândouă acolo, 18 milioane (n.r. suma de transfer), nu era problema de bani. Se înțeleseseră și Barcelona, și Real Madrid cu Roma. Și Romei îi convenea mai mult să plece în străinătate, să nu fie în campionatul lor, să nu își pună suporterii în cap, asta era”, a spus Victor Becali în noiembrie 2023, potrivit ProSport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare