Moda Gigi Becali face ”victime” în fotbalul românesc! După Dan Șucu, un alt patron îi urmează politica: ”Va fi autoritate”

Adrian Mititelu (56 de ani) anunță că obiectivul lui FCU Craiova va fi revenirea imediată în Liga 1. Omul de afaceri dezvăluie că va schimba poltica și că va reduce disciplina în cadrul clubului. Revenit pe banca tehnică a oltenilor, Marius Croitoru este mandatat să ducă la îndeplinire noul plan al patronului.

FCU Craiova va avea în Liga 2 jucători de milioane de euro. Adrian Mititelu a renunțat la multe dintre vedete: Vlad Achim, Yassine Bahassa, Gabriel Compagnucci, Benjamin Van Durmen, Matheus Mascarenhas și Leo Lacroix au părăsit clubul. Totuși, oltenii se vor baza pe alți fotbaliști de mare valoare. William Baeten, Sekou Sidibe, Vladislav Blănuţă sau Juan Bauza vor trage pentru câștigarea ligii secunde.

Adrian Mititelu urmează modelul Gigi Becali la FCU Craiova

Pentru a fi sigur de succes în Liga 2, Mititelu anunță că va impune autoritatea în cadrul clubului. Nu este singurul care urmează exemplul noului campion al României. Dan Șucu a făcut apel recent la ordine și disciplină și i-a dat mână liberă lui Neil Lennon.

”Nici nu concep să nu promovăm din primul an, chiar dacă avem adversare puternice. Eu zic că avem şanse să câştigăm Liga 2, avem lot bun, schimbăm politica, va exista autoritate la club şi voi încerca şi eu să-mi schimb comportamentul, că acolo unde este autoritate excesivă merg lucrurile şi sunt exemple în România.

Lotul îl ştiţi. Jucătorii care au plecat oricum plecau, chiar dacă nu retrogradam. Lotul rămâne pe baricade, avem un lot foarte puternic, mai vin patru, cinci jucători. Nu vă ascund că există discuţii pentru Bauza, pentru Blănuţă, ăla pe care mulţi îl huleau şi este cel mai căutat jucător al nostru, că avem specialişti prin Craiova cărora nu le place de Blănuţă, dar el este cel mai căutat jucător al nostru.

Blănuţă, Bauza, Baeten, Sidibe sunt momentan la capitolul discuţii, dar nu e obligatoriu să plece. Ce dacă joacă Bauza în Liga 2? Îi cad gradele? Sau lui Baeten? Au contract, primesc bani, să nu ducă grija mea că ce contracte plătesc eu sau ce fac eu.

Jibril Ibrahim va avea ocazia să prindă jocuri, sperăm să ajungă şi Moses Abbey şi mai sunt jucători pe care vrem să-i aduce”, a declarat Adrian Mititelu despre „vârfurile” din lot cu care atacă revenirea în Superliga”, a declarat Adrian Mititelu la instalarea lui Marius Croitoru.

Neil Lennon vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate. Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat.
Dan Șucu

Juan Bauza, blocat la FCU Craiova

Unul dintre cei care vor fi blocați în Liga 2 este Juan Bauza. Chiar dacă argentinianul este curtat de mai multe echipe din Liga 1 sau din străinătate, acesta nu va putea pleca decât în cazul unei oferte consitente.

”Echipa asta trăieşte datorită mie şi a eforturilor mele financiare, nu a celor care duc grija mea. Avem o echipă puternică care trebuie să câştige Liga 2. Noi, la anul, trebuie să fim în Liga 1 şi să arătăm că a fost un accident. Bauza, dacă va pleca, va pleca pe o sumă importantă. Dacă nu, va rămâne aici şi vom rămâne împreună.

Ţin mult la el (n.r. – Bauza) şi sunt dispus să fac sacrificii financiare pentru el, să-l mai ţin trei, patru ani. Eu îl văd şi trei, patru ani la noi, că e un jucător de care-mi place mult, e reprezentativ, iar când e în teren e o echipă care arată foarte bine. Pepe e unul dintre cei mai buni jucători din România de departe.

E o echipă care nu are niciun fel de motiv să nu câştige Liga 2. Marius Croitoru mi-a spus că facem un tiki-taka prin care să distrugem fotbalul românesc în următorii ani”, a mai spus Adrian Mititelu.

„Eu am vorbit cu Șucu. Mi-a spus: „M-am gândit că dictatura pe care o faci, cam așa trebuie în România. Și poate vrea să bage dictatura.
Gigi Becali, la Prima Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare