Mircea Sandu i-a transmis lui Ionel Ganea motivul dur pentru care Gică Popescu nu l-a chemat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur

Meciul de retragere al Generaţiei de Aur, în care tricolorii care au scris istorie pentru România la Cupa Mondială din 1994 au învins vedetele lumii cu 3-2, a născut mari ambiţii. Şi înainte de meci, şi după.

Printre cei mai nemulţumiţi că a fost ocolit de o invitaţie s-a numărat şi Ionel Ganea. Cel poreclit „Ganezul” a afirmat, pentru Sportpesurse.ro, că „dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”.

Mircea Sandu i-a luat apărarea lui Popescu

Fostul preşedinte al FRF a fost prezent în tribune la meciul de gală de sâmbătă seară. Mircea Sandu ştie motivul pentru care Ganea n-a fost chemat de Gică Popescu să joace la partida care a strâns 55.000 de oameni pe Arena Naţională: pentru că „e destul de rotunjor”.

„Eu țin foarte mult la Ionel Ganea, un jucător exponențial pentru echipa națională și fotbalul românesc. Este mai expansiv. Întotdeauna vorbește, mai apoi, de multe ori, regretă.

Putea să fie prezent, nu neapărat pe teren, e destul de rotunjor… este posibil ca Gică Popescu cu firma, compania care a organizat, sunt convins, or fi avut și scăpări. Nu trebuie, cred eu, să existe astfel de poziții.

Cel mai bine ar fi fost să-l sune și să se lamurească. Să-i spună ‘Bă, vreau să vin și eu’. Domnule, eu am primit, spre exemplu, invitația la dineu în ziua dineului, invitația și parking-ul pentru meci în ziua meciului.

Și eu am fost surprins că n-au fost și Mutu, Chivu. Poate aici, organizatorii au omis câțiva jucători pe la echipa națională cu zeci de prezențe, de goluri adunate.

După 1990, poate chiar și înainte, ar mai fi fost personalități care ar fi trebuit să fie invitate. Eu, unul, apreciez efortul, inițiativa. A fost, într-adevăr, o implicare mare.

Cred că acești jucători care n-au fost invitați la meci ar trebui să accepte această scuză pe care, dacă vrei, o transmit eu: îmi pare rău că n-au fost, dar înțeleg și efortul făcut de Gică Popescu. Probabil aceste omisiuni n-au fost intenționate. Ar trebui să-l sune și să lămurească între ei”, a spus Mircea Sandu, pentru iAMsport.ro.

Ganea, afirmaţii „incendiare” despre Popescu

Ionel Ganea a sugerat că ”Baciul” folosește emoția din jurul Generației de Aur pentru interese economice personale.

„Meritam să fim măcar invitați, nu neapărat să stăm pe bancă sau să jucăm. Îi era greu lui Popescu să distribuie 20-30 de invitații pentru foști colegi exact din acea perioadă?

Dar, pentru a spune lucrurilor pe nume, Popescu e un individ cu caracter zero! Dintre foștii mei colegi, are cel mai josnic caracter. Asta ca să fiu ponderat în cuvinte!

Popescu e o mare dezamăgire ca om. Un fotbalist extraordinar, dar un om lipsit complet de respect. Îl interesează numai banii. Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun.

Dacă nu, ești un mare dușman! N-ar strica să aflați, de exemplu, că firma care vinde acum tricourile pentru eveniment e a lui și a fiicei lui. Eu așa știu! E <fiert> pe <cașcaval>! Aș putea să zic mai multe despre Popescu, dar mă abțin, deocamdată.

Am văzut, de exemplu, ce mare afacerist e cu Școala lui de fotbal de la Craiova. Un eșec total! Câte zeci, sute de talente s-au pierdut inutil acolo!”, a spus Ionel Ganea pentru Sportpesurse.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare