Mircea Lucescu, spionat. Au găsit dispozitive de ascultare în casa lui. Reacţia de şoc a lui „Il Luce”

Mircea Lucescu, ajuns la 78 de ani, încă mai este surprins să afle cum era urmărit de Securitate, pe vremea comuniştilor. În apartamentul din Hunedoara al antrenorului, fostul regim îi instalase dispozitive de ascultare.

Timp de trei sezoane, „Il Luce” a fost antrenor-jucător la Corvinul, iar în 1981, în paralel, a preluat și naționala României.

I-au instalat dispozitive de ascultare, la Hunedoara

Mircea Lucescu aflat de la jurnalistul Ionel Stoica faptul că în perioada „Corvinul”, în apartamentul din Hunedoara în care a locuit s-au găsit dispozitive de ascultare.

„Nu ți-a povestit Romică Gabor? El a preluat apartamentul tău după ce ai plecat de acolo și când s-au dus unii să renoveze au găsit la ferestre dispozitive de ascultare”, a spus fostul comentator TV.

Cum a reacţionat tehnicianul?

„Nu pot să cred! E prima oară când aud asta.

Pe mine nu m-au interesat niciodată aceste lucruri, pentru că nu am avut de-a face cu ele”, a fost reacția lui Mircea Lucescu.

Romulus Gabor a găsit aparatura Securităţii

Romulus Gabor a povestit cum un prieten de-al lui a găsit dispozitivul de ascultare.

„După ce a plecat nea Mircea, eu m-am mutat în apartamentul lui. Când îmi aranjam locuinţa, un prieten a găsit la geam o cutiuţă de plastic, cât o brichetă, prinsă în nişte fire. A aruncat-o, fără să-şi dea seama că acolo era un dispozitiv, cu care îl ascultaseră în casă pe Lucescu.

Şi a doua zi dimineaţa m-au chemat la Securitate, soţia gravidă şi amicul erau deja în camere diferite, şi ne-au luat la întrebări. Au găsit aparatul la gunoi, ne-au dat drumul şi am scăpat doar cu tracasarea. Nici nu m-a interesat dacă mă interceptau şi pe mine, n-aveam ce să ascund”, a povestit Gabor, conform gsp, în 2011.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare