Mihai Stoichiță este mândru de Tricolorii lui Edi Iordănescu! Discurs emoționant pentru echipa națională a României

Miercuri noaptea, Echipa națională a României a ajuns înapoi în țară, iar jucătorii au avut surpriză din partea suporterilor. Odată ajuns înapoi acasă, Mihai Stoichiță a oferit un discurs impresionant despre echipa națională.

România a fost eliminată de la EURO 2024, după înfrangerea împotriva Olandei, scor 0-3, din optimile de finală.

Mihai Stoichiță, „De foarte multă vreme nu am mai avut sentimentul ăsta”

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță (70 de ani), a fost prezent la interviul cu jurnaliștii români și a oferit declarații emoționante.

Sunt român cu foarte multă mândrie. De foarte multă vreme nu am mai avut sentimentul ăsta. E principalul câștig, lăsați rezultatele. (n.r. v-ați fi așteptat să vedeți atât de multă lume la meciuri?) Nu. Mă gândeam că Germania este o țară destul de scumpă, greu de accesat, e vacanță. Atașamentul față de culori, nu neapărat de echipa națională, a fost primordial.

Probabil că unii și-au sacrificat banii pe care-i mai aveau strânși să ajungă în Germania, să fie alături de această echipă. Când spui că ești român cu toată inima e principalul lucru pe care l-ai câștigat.

(n.r. despre urnele Campionatului Mondial din 2026) Să avem răbdare, dar sincer, la ora actuală, avem probleme cu echipele mari. Mai e timp până la preliminarii și multe lucruri mai pot fi puse la punct, la analize. Am avut situații de gol în cele trei meciuri, însă se poate lucra și finalizarea. Victoria cu Ucraina, care a părut suprinzătoare pentru mulți, ne-am dat seama că puteam mult mai mult.

O să fie din ce în ce mai greu, că ștacheta e ridicată și trebuie la fiecare meci să nu cumva să dai senzația că nu te dăruiești pentru România.” a declarat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță nu crede în plecarea lui Edi Iordănescu

Printre subiectele dezbătute, Mihai Stoichiță a vorbit și despre viitorul selecționerului Edi Iordănescu. Directorul tehnic FRF este de părere că Iordănescu jr. nu va părăsi banca tehnică a echipei naționale.

Fiecare vrea ca ideea de învingător să fie dusă în continuare de același grup și același antrenor. Edi a câștigat simpatia prin modul cum s-a comportat ca antrenor, nu a fost spectaculos prin declarații, ci prin echilibru. I-a unit pe băieți, a eliminat disensiuni din cadrul grupului și i-a făcut să înțeleagă că toți trebuie să fie și regi și cerșetori. Eu nu cred că va pleca, nu știm ce va face, nu văd de unde aceasă vâlvătaie…Poate familia are nevoie de el pentru o mică vacanță. Antrenorii nu renunță la activitatea lor în dauna familiei, în niciun caz.” a mai spus Stoichiță.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare