Mesajul lui Cristiano Bergodi după colapsul Rapidului de la Iași: ”Sper că jucătorii au înțeles!”

Cristiano Bergodi (59 de ani) a recunoscut după eșecul Rapidului cu Poli Iași, 1-3, că echipa sa a fost readusă cu picioarele pe pământ. Antrenorul își încurajează jucătorii, de la care se așteaptă să învețe ceva din lecția din Copou.

”Meciul ăsta l-am pierdut eu”, a declarat Cristi Săpunaru la finalul partidei de la Iași. Căpitanul giuleștenilor a gafat impardonabil la golul egalizator al gazdelor. Rapidul pune capăt seriei de cinci victorii consecutive și pierde ritmul cu liderul FCSB.

Bergodi: ”Am revenit cu picioarele pe pământ”

Italianul a oscilat între dezamăgire și încercarea de a-și încuraja jucătorii.

„Meciul a fost pierdut, din păcate am pierdut 3 puncte. Am avut o ocazie foarte bună de 2-0, dar asta a fost. În prima repriză nu am fost foarte buni. În a doua repriză am mers mai bine, dar și ei au schimbat sistemul de joc. Portarul lor a apărat foarte bine. E un duș rece care ne pune cu picioarele pe pământ. Am primit prea multe felicitări.

Nu știu dacă greșeala lui Săpunaru a fost decisivă. Se poate întâmpla, nu cred că echipa a căzut atunci. Am avut ocazii înainte de 1-0, apoi am trecut în avantaj și am mai avut ocazii, până să fim egalați. Eu nu am văzut că echipa a căzut din punct de vedere psihic. Am schimbat ceva, dar asta a fost astăzi.

Critici pentru rezerve

Normal că după ce ne-au dat gol au crezut că pot câștiga. După ce ne-au dat al 2-lea gol ne-am dezechilibrat. Au intrat și Funsho, și Petrila pentru a mări ritmul echipei, dar din păcate nu s-a întâmplat nimic. Sper că jucătorii au înțeles, vom vedea cu UTA, miercuri.

După cum spuneam, e un duș rece, dar trebuie să ținem capul sus. Asta este, după 5 victorii a venit și o înfrângere. Trebuie să mergem înainte, nu este un capăt de țară. Nu se simte presiunea pentru titlu, noi am venit aici să câștigăm.

Echipa a făcut niște greșeli care se pot întâmpla, pentru mine nu este nicio problemă. Băieții trebuie să aibă încredere în ei, fără să fie un capăt de țară. Asta trebuie să gestionăm. Mergem înainte, cu picioarele pe pământ!”, a spus Cristiano Bergodi.

ECHIPELE DE START

Poli Iași: Ailenei – Todoroski, Samoya, Fl. Ilie, Stefanovici – L. Mihai, Bordeianu, Marchioni, Saghiri – Buș, Bettaieb
Rezerve: Niga, Martac, Katanec, Farcaș, Itu, Jatoba, A. Roman, Oliveira, Harrison, Kabran
Absenți: Lung, Ispas (accidentați)
Antrenor: Leo Grozavu

Rapid: Aioani – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Krasniqi, Djokovic, Al. Albu, Papeau – Burmaz, Rrahmani
Rezerve: Drăghia, Bădescu, Cristea, Dr. Grigore, Oaidă, Hromada, Funsho, Hasani, Petrila, El Sawy, Cîrjan
Absenți: Emmers, Onea, Kait (accidentați)
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Emil Alexandrescu
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti). A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)
VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), AVAR: Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare