Lovitura primită de Edi Iordănescu! Fotbalistul l-a sunat și i-a spus că nu vrea să mai vină la naționala României

Edi Iordănescu (46 de ani) a preluat naționala României la începutul anului 2022, iar selecționerul și-a dorit de la bun început să formeze un grup omogen, care să corespundă ideilor și filozofiei sale în ceea ce privește fotbalul.

Cristi Săpunaru l-a refuzat pe Edi Iordănescu

Printre cei la care a apelat Edi Iordănescu de când este selecționerul României s-a numărat și Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului. Ajuns la 40 de ani, fundașul a dezvăluit că a purtat o discuție cu antrenorul echipei naționale și i-a transmis că nu vrea să mai vină la prima reprezentativă, asta deoarece a ajuns la o vârstă înaintată și vrea să le lase locul celor tineri.

”(n.r. dacă regretă că nu este la EURO?) Nu am regret, am avut o discuţie cu Edi şi i-am spus că nu, că sunt jucători tineri şi s-a dovedit că sunt jucători capabili să califice echipa naţională a României si au făcut-o.

Am o vârstă, sunt jucători mai tineri decât mine care merită să fie la naţională (n.r. despre Edi Iordănescu). Eu am lucrat cu el la echipa de club.

Nu ştiu ce a făcut la naţională, dar am lucrat cu el la Pandurii şi, în ciuda faptului că eram neplătiţi de şase luni de zile, am reuşit sa terminăm cu echipa pe locul trei. Ne-a câştigat pentru că eram maturi şi ştiam ce trebuie să facem ca să ajungem acolo sus”, a spus Cristi Săpunaru, pentru Orange Sport.

  • 36 de meciuri are Săpunaru pentru echipa națională a României.
  • Cristi Săpunaru a evoluat ultima oară pentru naționala României contra Maltei, într-un joc încheiat cu scorul de 4-0, pe data de 10 iunie 2019, în preliminariile EURO 2020.
  • De-a lungul carierei, în afara Rapidului, Săpunaru a evoluat pentru FC Național, FC Porto, Zaragoza, Elche, Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Kayserispor și Denizlispor.

Edi Iordănescu a ajuns la 25 de meciuri pe banca României

Numit în ianuarie 2022 pe banca României, Edi Iordănescu a ajuns la 25 de partide la cârma primei reprezentative. Astfel, tehnicianul a intrat într-un top select al antrenorilor cu cele mai multe meciuri ca selecționer al „tricolorilor”, condus chiar de tatăl său, Anghel Iordănescu (100 de jocuri ca selecționer al României).

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a ajuns la 25 de meciuri pe banca naționalei României și a intrat între primii 10 selecționeri din istorie, depășindu-l pe Cosmin Contra (24).

Primul în această ierarhie este chiar tatăl său, Anghel Iordănescu, cu 100 de jocuri în 3 mandate diferite (1993-1998, 2002-2004, 2014-2016).

SelecționerMeciuri
Anghel Iordănescu100
Victor Piţurcă95
Mircea Lucescu58
Emerich Jenei51
Costel Rădulescu49
Angelo Niculescu38
Valentin Stănescu36
Ştefan Kovacs34
Gh. Popescu I28
Edward Iordănescu25

Ce a reușit Edward Iordănescu pe banca României:
– calificarea la EURO 2024 de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.
– 13 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere.
– a doua victorie a României la un Campionat European (după 3-2 contra Angliei la EURO 2000) și cel mai clar succes de la toate turneele finale la care am fost prezenți”
, a transmis FRF.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare