Lista fotbaliștilor de talie mondială care nu vor juca la EURO 2024 și motivele impresionante pentru care vor lipsi de la turneul final din Germania!

Turneul final din Germania este foarte aproape, iar naționalele au început deja să se pregătească pentru EURO 2024. În acest sens, România a jucat două partide amicale, împotriva Irlandei de Nord și contra Columbiei. „Tricolorii” au obținut doar o remiză din cele două dueluri de pregătire, 1-1 la București, cu Irlanda de Nord. Sud-americanii i-au învins destul de clar pe elevii lui Edi Iordănescu la Madrid, marți, cu scorul de 3-2. Columbia a condus cu 3-0 la un moment dat, dar pe finalul partidei jucătorii României s-au enervat din cauza rezultatului de pe tabela de marcaj și au forțat, înscriind de două ori, prin Ianis Hagi și Florin Tănase.

Dacă „tricolorii” se vor putea bucura de prezența la EURO 2024, nu putem spune același lucru despre nume grele ale fotbalului. Jucători uriași vor rata turneul final din Germania, dar nu din cauza rezultatelor din campania de calificare.

Nume sonore vor urmări de pe canapea turneul final din Germania

Marți seara s-a aflat care sunt ultimele trei naționale calificate la EURO 2024, fiind vorba despre Polonia, Georgia și Ucraina. Georgia a reușit performanța de a accede în grupele acestei competiții pentru prima oară în istorie, în timp ce Ucraina a dispus de Islanda, ajungând în grupa României, alături de Belgia și Slovacia.

Naționale importante vor rata prezența la Campionatul European din Germania, precum Norvegia, Suedia, Irlanda, Bosnia și Țara Galilor, astfel că fotbaliști mari nu vor avea onoarea de a lupta pentru țara lor la EURO 2024. De asemenea, nume uriașe ale „sportului rege” vor absenta din Germania chiar dacă selecționatele țărilor lor s-au calificat.

Lista celor în cauză este una destul de mare, iar până la startul turneului mai sunt aproximativ trei luni, motiv pentru care și alții ar putea sfârși privind duelurile tari de la EURO din fața televizorului.

Accidentările, principalul motiv pentru care jucători mari vor sta acasă

Aici putem discuta despre Thibaut Courtois (Belgia), care s-ar fi putut duela cu „tricolorii” în Germania, Domenico Berrardi (Italia), Sven Bothman și Jurrien Timber (Olanda), David Alaba (Austria), Gavi (Spania), Reece James (Anglia) sau Ivan Perisic (Croația). Mulți au șanse de a se reface până la startul uriașei competiții, însă probabilitățile ca selecționerii lor să se bazeze pe ajutorul acestora sunt mici, având în vedere perioada de timp în care au fost inactivi.

Fotbaliștii vor mai rata participarea la EURO 2024 și din alte motive, unele chiar halucinante. Paul Pogba nu va fi prezent în Germania din cauza suspendării de dopaj, în timp ce Sandro Tonali, de la Newcastle, a fost suspendat pentru pariuri sportive.

Nimeni nu iși dorește ca alte nume mari ale acestui sport să apară pe listă în viitor, însă realitatea ne-a demonstrat întotdeauna că aceste lucruri sunt probabile. Un rol esențial în prezența unora la turneul final îl are concurența de la echipele de club.

Componența grupelor de la EURO 2024

GRUPA A
Germania
Scoția
Ungaria
Elveția

GRUPA B
Spania
Croația
Italia
Albania

GRUPA C
Slovenia
Danemarca
Serbia
Anglia

GRUPA D
Polonia
Olanda
Austria
Franța

GRUPA E
Belgia
Slovacia
ROMÂNIA
Ucraina

GRUPA F
Turcia
Georgia
Portugalia
Cehia


Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare