Kyros Vassaras îl ceartă pe Ovidiu Hațegan pentru că nu l-a eliminat pe Josue Homawoo după faultul violent asupra lui Luca Mihai

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a analizat şi el faza în care Luca Mihai, de la Poli Iaşi, s-a ales cu multiple fracturi, timpan spart, amnezie şi somnolență, în urma faultului dur comis de Josue Homawoo, de la Dinamo.

Grecul de la CCA este de părere că Ovidiu Haţegan ar fi trebui să-l elimine pe fundaşul din Togo.

Vassaras apreciază că faultul a fost „grosolan”

Fostul „fluier numărul 1” al României, dojenit de „tăticul” Kyros Vassaras! Grecul de la șefia CCA a recunoscut că Ovidiu Hațegan a greșit grav şi că apărătorul „câinilor” ar fi trebuit eliminat pentru faultul „grosolan” la Luca Mihai. „Centralul” a acordat doar „galben”.

Referitor la acidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă.

Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis.

Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor.

Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar”, a declarat Kyros Vassaras, președintele CCA, pentru frf.ro.

Ce a scris Haţegan în raport

Arbitrul Ovidiu Hațegan a scos doar cartonașul galben din buzunar, decizie cu care majoritatea oamenilor de fotbal nu au fost de acord.

Arbitrul de la Dinamo – Poli Iaşi, 1-0, care este şi medic de profesie, a considerat că a fost vorba doar despre o intervenție imprudentă a lui Homawoo, fără a fi necesară eliminarea dinamovistului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare