Kyros Vassaras a intervenit în scandalul greșelilor de arbitraj! Adrian Cojocaru, pus la zid de președintele CCA

Kyros Vassaras a intervenit în scandalul greșelilor de arbitraj. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a punctat două mari erori, din partidele Universitatea Craiova – FC Voluntari (2-1) și Dinamo – FC Hermannstadt (1-0).

Într-un articol publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal, omul din vârful CCA a făcut o analiză a prestației „centralului” Adrian Cojocaru, din partida pe care Universitatea Craiova a disputat-o pe teren propriu, vorbind și despre ofsaidul din prima repriză a întâlnirii dintre Dinamo și FC Hermannstadt, din minutul 41, când sibienii puteau restabili egalitatea.

Kyros Vassaras a intervenit în scandalul greșelilor de arbitraj

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a considerat că penalty-ul pe care FC Voluntari l-a primit în Bănie a fost acordat eronat. Kyros Vassaras a explicat faza, afirmând că nu a existat vreo abatere înainte ca Adrian Cojocaru să dicteze lovitură de pedeapsă pentru ilfoveni.

Acesta a susținut faptul că portarul Craiovei și atacantul de la FC Voluntari au fost implicați într-un contact fizic normal pentru o partidă de fotbal, menționând și că arbitrul din cabina VAR are partea sa de vină, întrucât nu i-a solicitat „centralului” duelului să revadă faza.

„Înainte de acordarea loviturii de pedeapsă, în faza de construcție a atacului, nu a fost comisă nicio abatere. Arbitrul acordă o lovitură de pedeapsă în mod eronat. Atacantul, după ce joacă mingea, se deplasează către portar. Portarul se deplasează către minge și o joacă cu mâna. Acest contact trebuie considerat unul normal pentru jocul de fotbal, un contact fizic ce nu poate fi evitat. Arbitrul video trebuia să verifice aceste criterii și să intervină solicitând arbitrului să revadă situația la monitorul de la marginea terenului de joc. În această situație, arbitrul ar fi trebuit să lase jocul să continue”, a precizat Kyros Vassaras, potrivit articolului de pe site-ul FRF

Pe parcursul meciului din Bănie s-a mai ivit o situație controversată, care l-a avut pe Nicușor Bancu în prim-plan. Fotbalistul antrenat de Ivaylo Petev a comis un fault din postura de ultim apărător, primind doar cartonaș galben, decizie cu care Vassaras a fost de acord.

Ce a spus președintele CCA despre ofsaidul de la Dinamo – FC Hermannstadt

În partida disputată pe stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, Dinamo a învins-o pe FC Hermannstadt, scor 1-0, după un gol marcat de portughezul Gregorio. În minutul 41, atunci când „câinii” lui Kopic erau în avantaj, Darko Velkovski a vrut să degajeze un balon din propriul careu, pe care l-a trimis în spatele lui Gabriel de Moura, coechipierul său.

Mingea a ajuns la Balaure, fotbalistul sibienilor, care i-a pasat lui Ianis Stoica în fața porții, de unde acesta a trimis un șut. Răzvan Patriche a respins acel balon din apropiere de linia porții. Brigada „oficialilor” partidei a dictat un ofsaid, cu care Vassaras nu a fost de acord.

„În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid, fără să influențeze adversarul. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe de pedeapsă. Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat în poziție de ofsaid, atacant ce are o ocazie de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. Mingea trimisă de atacant către poartă este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții”, a declarat Kyros Vassaras

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare