Jucătorul român care a plănuit să sară, la bătaie, la Mircea Lucescu: „Am vrut să iau microfonul și să i-l bag pe gât”

Despre Mircea Lucescu s-a spus deseori că are o relaţie bună cu jucătorii săi şi că reuşeşte să creeze o atmosferă bună la antrenamente. În cariera lui „Il Luce” au existat însă şi momente mai delicate. În special, după înfrângeri.

Un astfel de episod s-a petrecut în 2011, după un meci pe care Şahtior l-a pierdut, 1-5, în faţa şui FC Barcelona, în Liga Campionilor.

Raț, la un pas să se bată cu Lucescu

În timp ce Răzvan Raț acorda un interviu, Mircea Lucescu a trecut prin spatele său și i-a aruncat câteva vorbe care s-au auzit în direct: „Spune, mă, că am luat două goluri din cauza ta!”.

Am avut două impulsuri: unu, să iau microfonul și să-i dau cu el în cap. Nu glumesc! Crede-mă, mă știi… Adică am o alură d-asta de… Mă știi de mic, sunt destul de impulsiv.

Deci primul impuls și, crede-mă, asta mi s-a întâmplat, adică nu mint cu nimic. Am vrut să iau microfonul și… ori să i-l bag pe gât, nu știu, ceva, să dau în el.

Adică pur și simplu să reacționez fizic. Ăsta a fost primul impuls. În același timp, în fracțiunile alea de secundă, mi-am dat seama că este ”end of my career” (n.r. finalul carierei), era clar ”le reveder!” Rămânea în istoria fotbalului.

Mi-a trecut prin cap că se va alege praful definitiv în tot ceea ce înseamnă cariera mea„, a spus Răzvan Raţ pentru iamsport.ro.

Şi Andrei Pyatov l-a conestat pe Lucescu

Andrei Pyatov, fost portar al „minerilor”, spune că „Il Luce” nu făcea niciodată analize după meciuri şi că avea un stil foarte agresiv cu jucătorii de la Şahtior, criticându-i adesea după meciuri, inclusiv în spaţiul public.

Fostul goalkeeper de la Şahtior şi-a amintit cum l-a blamat Mircea Lucescu în urma unei înfrîngeri cu Chelsea.

„Nu am avut un antrenor de portari. Să fiu sincer, cred că am pierdut şapte ani din carieră sub comanda lui Lucescu. Am jucat, dar am făcut-o exclusiv datorită experienţei dobândite în urma meciurilor.

Nu exista o analiză după meciuri, nu exista o analiză a greşelilor mele, nu existau sfaturi sau ajutor psihologic. Lucescu vorbea cu toată lumea şi spunea simplu: ‘Tu eşti vinovat!’, însă fără să analizeze momentul. Poate că aş fi vrut să spun ceva, dar el era antrenor principal, ce puteam să fac?

Îmi aduc aminte de un meci contra lui Chelsea (n.r – Chelsea – Şahtior 3-2, grupele UCL, sezonul 2012/2013), când am ieşit din poartă, iar Oscar a marcat de la mare distanţă. Lucescu m-a criticat atât de mult încât am ieşit public şi am spus că eu sunt vinovat pentru înfrângere. E foarte uşor să pui toată vina asupra portarului, însă putea să o facă altfel.

De exemplu, eu nu pot să le fac asta portarilor mei. Din contră, îi susţin. Până la urmă, aşa e fotbalul. Dacă nu ar fi existat greşeli, toate meciurile s-ar încheia 0-0 şi n-ar mai merge nimeni la stadion”, s-a plâns Pyatov pentru portalul UA Fotbal, o publicaţie din Ucraina, preluată de orangesport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare